in

I POREČ domaćin: Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. u Hrvatskoj

Hrvatska, Danska i Norveška dobile su domaćinstvo Svjetskog prvenstva u rukometu 2025. godine.

Iz Švicarske, iz sjedišta Međunarodne rukometne federacije (IHF) koje se nalazi u Baselu, stigla je danas vijest da će Hrvatska skupa s Danskom i Norveškom biti domaćin Svjetskog prvenstva 2025. godine.

U prijavi za suorganizaciju svjetske smotre Hrvatski rukometni savez predložio je pet gradova u kojima bi se trebalo igrati: to su ZagrebSplitVaraždinDubrovnik i Poreč.

Što se formata natjecanja tiče, bit će to treće uzastopno Svjetsko prvenstvo na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije, nakon onog u Egiptu 2021. te SP-a kojemu će 2023. zajednički domaćini biti Poljska i Švedska.

Te 32 reprezentacije bit će raspoređene u osam skupina s po četiri. Tri najbolje iz svake od tih osam skupina plasirat će se, uz prenošenje rezultata ostvarenih u međusobnim susretima, u drugi krug. U tom drugom krugu imat ćemo četiri novoformirane skupine s po šest reprezentacija, a iz tih skupina drugog kruga četiri najbolje će izboriti prolaz u četvrtfinale. Do kraja je onda sve jasno – četvrtfinale, polufinale, borba za treće mjesto i finale.

Budući da je riječ o suorganizaciji, mnoge rukometne fanove je, po objavi vijesti da će se Svjetsko prvenstvo igrati u Hrvatskoj, zaintrigiralo gdje i koliko utakmica će biti kod nas.

Hrvatska domaćin u Splitu

Sukladno dogovoru s Dancima i Norvežanima, u Hrvatskoj će se igrati četiri skupine prvog kruga, a za očekivati je da u tu priču neće biti uključena Arena Zagreb kao najveća hrvatska dvorana.

Dakle: Split, Varaždin, Dubrovnik i Poreč kao domaćini četiriju skupina prvog dijela natjecanja, s tim da je najvjerojatnije da će naša reprezentacija biti domaćin u splitskoj Spaladium Areni, gdje je na Euru 2018. imala sjajnu podršku.

Polufinale u Zagrebu

Dvije skupine drugog kruga igrat će se u Hrvatskoj, a tu je zaista malo prostora za bilo kakve nedoumice: domaćini tih dvaju skupina bit će Zagreb i Split. Preostaje za vidjeti hoće li Kauboji nastaviti u Split ili će u drugi krug ići u Zagreb.

Dva od četiri četvrtfinala igrat će se u Hrvatskoj. Jasno, u Zagrebu i Splitu.

I na koncu, jedno polufinale također će se igrati u Hrvatskoj, a domaćin će mu gotovo sigurno biti Arena Zagreb.

To je to što se tiče hrvatske uloge u domaćinstvu. Sve ostalo raspodijelit će među sobom Skandinavci, s tim da će jedno polufinale biti u Danskoj, a utakmica za treće mjesto i finale u norveškoj prijestolnici Oslu. (Izvor Gol.dnevnik.hr)

Meteor eksplodirao iznad sjevernog Jadrana – Korado Korlević: Dijelovi su pali na zemlju, otkrit ćemo gdje

MOTOVUN: Radionica ‘Osnove digitalne fotografije’ u 2 termina