in

Istarska rivijera u Poreču: Bill i Mikrut pobjednici u paru, Pavlović i Kopp za pojedinačni naslov

Branimir Horvat, Luka Mikrut, Alen Bill, Mili Poljičak, Nikola Bašić (slijeva udesno)

Splićanin Luka Mikrut drugu godinu zaredom osvojio je pobjednički trofej u konkurenciji parova na ITF M15 turniru u porečkom Teniskom centru “Pical”, gdje je u subotnjem finalu s partnerom Alenom Billom sa 6-1, 7-5 svladao druge nositelje, sugrađanina Milija Poljička i Samoborca Nikolu Bašića.

Mikrut i Bill su poveli sa 6-1, 3-0, ali su Poljičak i Bašić uspjeli poništiti ‘break’ zaostatka u drugom setu. No, u 12. gemu su Mikrut i Bill svojim suparnicima još jednom oduzeli servis i tako osvojili naslov.

Za 20-godišnjeg Alena Billa to je premijerni naslov u parovima na ITF World Touru, dok je 19-godišnji Luka Mikrut po sedmi put u karijeri, a prvi u ovoj sezoni, došao do pobjedničkog trofeja.    

Za naslov pojedinačnog pobjednika prvog turnira 52. izdanja Istarske rivijere borit će se dvojica 23-godišnjaka, francuski predstavnik Luka Pavlović i Austrijanac Sandro Kopp.

Kišno vrijeme je organizatore natjeralo da pojedinačne polufinalne mečeve održe u dvorani. Treći nositelj Kopp je u prvom polufinalu svladao drugog nositelja, Britanca Jaya Clarkea sa 7-6 (5), 6-3 i tako se po osmi put u karijeri plasirao u finale pojedinačne konkurencije na ITF World Touru.

Šesti nositelj Luka Pavlović je bio mnogo uvjerljiviji protiv osmog nositelja Federica Arnaboldija. Trebao je samo 62 minute za pobjedu 6-1, 6-1, koja mu je donijela peto finale na ITF World Touru.

U nedjelju će se i Kopp i Pavlović boriti za svoj četvrti naslov na ovoj razini turnira.    

ITF M15 Poreč, pojedinačno – polufinale
Luka Pavlovic (FRA/6) – Federico Arnaboldi (ITA/8) 6-1, 6-1

Sandro Kopp (AUT/3) – Jay Clarke (VBR/2) 7-6 (5), 6-3

ITF M15 Poreč, parovi – finale

Alen Bill / Luka Mikrut (CRO) – Nikola Bašić / Mili Poljičak (CRO/2) 6-1, 7-5

Izvor: Istarska rivijera – odnosi s javnošću

Foto Park prirode Učka

Nije ga bilo 40 godina: Na Učki snimljen ris

Mauro Bobanović plivanje klub za daljinsko plivanje poreč

POREČ: Mauro Bobanović odličan u Mađarskoj, sa sestrom Anom ide na EP