in

Istarsko proljeće “kraljevsku” etapu posvećuje poljskoj ekipi koja pomaže ukrajinskim izbjeglicama

Foto PR Istrian Spring Trophy

U tijeku je četverodnevni Istrian Spring Trophy/Trofej Istarsko proljeće 2022. koji će sutrašnju, drugu najatraktivniju i najzahtjevniju od 3 etape posvetiti timu HRE Mazowsze Serce Polski. Naime, oni su u zadnji čas odustali od sudjelovanja na utrkama jer su kao tim u međuvremenu dobili odobrenje da pomažu izbjeglicama na poljsko-ukrajinskoj granici!

Smatramo to izuzetnom gestom koju Istrian Spring Trophiesi prate posvetom sutrašnje utrke miru u svijetu i našim natjecateljima iz poljskog tima te se nadamo da će i njihov doprinos pomoći onima kojima je sada to najpotrebnije, priopćili su iz organizacije utrke.

Sutrašnja utrka startat će u 11 sati u Novigradu i vozi se sve do 14.30 – 15 sati u Motovunu gdje će joj biti i efektan završetak s usponom po kamenitom putu do samog ulaska u Motovun. Radi se o jednom od vizualno i sportski najatraktivnijih biciklističkih ciljeva u našoj zemlji. Sutrašnja etapa uključuje i uspon Oprtalj.

Sama utrka Istrian Spring Trophy, podsjetimo, započela je jučerašnjim, tzv. nultim danom, odnosno natjecanjem u pojedinačnom kronometru u Vrsaru u kojem je uvjerljivo najbolji bio Slovenac iz austrijskog  KTM Tirol Cycling Teama, Matevž Govekar. Prva etapa utrke održava se danas, a obuhvaća 153 km dugu dionicu od Poreča preko Vižinade, Baderne, Žminja, Barbana, Vodnjana, Kanfanara, vrha Lima, Vrsara pa sve do cilja u Funtani predviđenog oko 14.30.

Izvor: Tekst & Foto PR Istarsko proljeće

policija pixabay

Policija uhvatila lopovski dvojac koji je provalio u stan

Zavičajni muzej Poreštine - U tijeku radovi - Foto Grad Poreč

Zavičajni muzej Poreštine: Više od 3 milijuna kuna investicija u 2022.