in

Zavičajni muzej Poreštine: Više od 3 milijuna kuna investicija u 2022.

Zavičajni muzej Poreštine - U tijeku radovi - Foto Grad Poreč

U Zavičajnom muzeja Poreštine najstarijoj muzejskoj ustanovi u Istri, početkom ove godine nastavljeni su radovi na konzervaciji i sanaciji muzejskog kompleksa zgrada.

U tekućoj godini porečki muzej raspolaže s više od 3 milijuna kuna za kapitalne investicije, koje su, uz većinski udio Grada Poreča, osigurali Ministarstvo kulture i medija u iznosu od 200.000 kuna i talijanska Regija Veneto kroz međunarodnu pomoć u iznosu od 16.000 eura.

U posljednjih nekoliko godina u obnovu Palače Sinčić uloženo je više milijuna kuna, čime je u potpunosti sanirano krovište i međukatne konstrukcije u potkrovlju, dok je u prizemlju provedena konsolidacija temelja, te riješeno pitanje kapilarne vlage. Tijekom ove godine planiran je nastavak sanacije međukatnih konstrukcija bočnih prostorija te otvaranje i prezentacija arheološkog nalazišta u prizemlju. Najveći iznos rezerviran je za uređenje vanjske ovojnice zgrade odnosno uređenje fasade, čime će ova barokna palača napokon zasjati u punom sjaju.

Obnova Zavičajnog muzeja Poreštine jedan je od glavnih projekata kulturne politike Grada Poreča, a osim konzervacije i sanacije zgrade uključuje i izradu novog stalnog muzejskog postava, čime će Poreč dobiti vrhunsku kulturnu i turističku atrakciju.

Izvor Grad Poreč

Foto PR Istrian Spring Trophy biciklisti u taru

Istarsko proljeće “kraljevsku” etapu posvećuje poljskoj ekipi koja pomaže ukrajinskim izbjeglicama

biciklisti vižinada novi kružni tok cesta

Novo ruho VIŽINADE – Kružni tok pušten u promet, izgrađeni nogostupi i autobusno ugibalište