in

ISTRA POREČ osigurala prvo mjesto i polufinale završnice!

Boćari Istre Poreč upisali su novu pobjedu u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi te matematički potvrdili naslov u sjevernoj skupini prvenstva, što znači i plasman u završnicu gdje će nastupiti četiri najbolje momčadi Hrvatske. Ove je godine domaćin završnice Komiža 8. i 9. svibnja. Pobjedom nad ekipom Pule prvim pratiteljima momčad Dražena Puniša sada bježi velikih 9 bodova.
Neizvjesnost u disciplini bližanje i izbijanje u krug trajala je do posljednjeg kruga, a na kraju su Vedran Špelić i Nikola Hrelja podijelili bodove.

Jednako neizvjesno bilo je i u paru gdje su Nenad Tadić i Elvis Smolica iskoristili svoju priliku te u posljednjem bacanju odnijeli susret protiv Deana Ikića i Stevena Benolića na svoju stranu rezultatom 10:9, a Ivan Lukšić u disciplini pojedinačno klasično također donosi dva boda domaćinima pobjedom nad Petrom Barlianom rezultatom 9:8.
Uvjerljiv poraz ponovno je upisala trojka Istre Poreč, ovoga je puta gostujuća trojka u sastavu Mario Percan, Darijan Živolić i Vili Lencović slavila s 13:2.

U tehničkim je igrama momčad Pule uspjela nadoknaditi minimalni zaostatak iz prve serije klasičnih igara. Prevagu je na stranu gostujuće momčadi donijelo iskustvo Darijana Živolića koji je za poen prednosti (40:39) slavio u brzinskom izbijanju nad Načinovićem, a zatim i u štafeti sa Stevenom Benolićem (52:51) što je prvi ovosezonski poraz za štafetu Istre Poreč.

U brzinskom izbijanju valja istaknuti odličan rezultat Bruna Kraljića koji je pogodio 46 boća iz 49 pokušaja. U preciznom izbijanju novu je pobjedu u dvoboju s Ikićem ostvario Nenad Tadić, dok je Petar Barlian vrhunskim rezultatom od 29 punata svladao Vedrana Špelića.

U posljednjim je igrama ponovno momčad Istre Poreč pokazala čvrstinu te nije dozvolila gostima da dođu do vrlo važnih bodova u borbi za završnicu.

Nenad Tadić i Vedran Špelić upisali su pobjede u disciplini pojedinačno klasično, dok je trojka u sastavu Kraljić, Načinović i Križmanić upisala visoku pobjedu rezultatom 13:4. Jedini poraz za domaćina upisali su u drugoj seriji igara Elvis Smolica i Ivan Lukšić u paru, gdje su bolji rezultatom 9:5 bili Petar Barlian i Mario Percan.

U redovima Istre Poreč najbolji je bio Nenad Tadić s osvojenih 6 poena, dok je Bruno Kraljić osvojio 4 poena. U sljedećem kolu, ujedno i posljednjem u ligaškom dijelu prvenstva, momčad Istre sastaje se sa sedmoplasiranom Funtanom, a susret je na rasporedu 27. ožujka. Nakon toga su na rasporedu dva susreta četvrtfinala u kojem sudjeluju drugoplasirane i trećeplasirane momčadi skupina Sjever i Jug, a prvoplasiranim momčadima slijedi natjecateljska stanka od 42 dana.

Autor: Boćarski klub Istra Poreč

Sputnik V neće biti brzo odobren u Europi

vatra požar

Požar na školi Veruda podmetnut, policija traži počinitelje