in

Istria300 u subotu – Podsjećamo na sve ceste koje će biti zatvorene zbog biciklističke utrke

Istria300 jedinstveni je biciklistički događaj namijenjen strastvenim biciklistima iz cijelog svijeta koji će se ove godine održati prvi put u subotu 9. listopada. Sudjelovat će oko tisuću biciklista koji će startati iz Poreča gdje će i završiti vožnju, a svi će tijekom same vožnje moći odlučiti žele li voziti najdužu stazu od 300 kilometara ili se prebaciti na dvije kraće staze od 235 ili 155 kilometara. Takav je način vožnje jedinstven u svijetu te omogućava natjecateljima da još više uživaju u natjecanju te dožive najljepše predjele Istre.

plan biciklističke utrke istria300 istra

S obzirom na kompleksnost organizacije same manifestacije te potrebe osiguranja najviše razine sigurnosti za natjecatelje, prometnice kojima sudionici prolaze tog će dana biti privremeno ili u potpunosti zatvorene u različitim vremenskim razdobljima, ali su predviđena i mjesta na kojima će biti moguće prijeći trasu natjecanja u određenim točkama što će regulirati predstavnici MUP-a i to prema rasporedu kojeg objavljujemo u nastavku.

Okvirno će se zatvaranje cesta odvijati u sljedećim terminima i područjima:
 7:00-10:00 Poreč-Funtana-Vrsar-Sv.Lovreč-Kanfanar-Svetvinčenat-Barban-Raša
 8:30-14:00 Koromačno-Labin-Potpićan-Nedešćina-Šumber-Pazin-Katun Trviški
 11:00-16:00 Cerovlje-Borut-Boljun-Vrh-Butoniga-Kašćerga
 8:30-17:00 Karojba-Motovun-Livade-Oprtalj
 9:30-19:00 Kremenje-Kaštel-Brtonigla-Tar

Dodatno objašnjenje dajemo kako bi se građanima olakšalo planiranje aktivnosti na dan održavanja utrke na području Motovuna i Pazina:

Karojba – Motovun – Livade

  • 1. situacija 9:15-10:45 h potpuno zatvaranje prilaza Motovunu te izlaza iz Motovuna iz svih smjerova. Alternativni pravac je preko Ponte Portona – Vižinade – Karojbe. Iz Karaojbe do Motovuna vozila će se propuštati kontrolirano prema nailasku sudionika.
  • 2. situacija 10:45-11:15 h redovan promet prema Motovunu i iz Motovuna najdalje do Karojbe gdje se vozila usmjeravaju prema cesti Vižinada – Baderna. Ovo vremensko razdoblje je okvirno i može biti kraće i duže, a konačno će se definirati vrijeme otvaranja i zatvaranja prema pozicijama natjecatelja na trasi.
  • 3. situacija 11:15-17:00 h propuštanje u smjeru utrke u određenim trenucima kada će frekvencija prolaska sudionika biti rjeđa (prijedlog alternativnog pravca za ulazak u Motovun je Ponte Porton – Vižinada – Karojba) te izlazak iz Motovuna isključivo u smjeru prema Livadama.

Pazin – Kičer

  • 1. situacija 8:45-10:00 h zatvoreno
  • 2. situacija 10:00-11:00 h redovan promet 
  • 3. Situaciju 11:00-14:00 h zatvoreno – alternativni pravac za ulazak u Pazin iz smjera Baderne je Tinjan – Sv. Petar u šumi – Pazin ili Baderna – Istarski Y – Rogovići – Pazin.

Još jednom podsjećam i na to da sve potrebne informacije građani mogu dobiti u bilo koje vrijeme na broju telefona +385 (0) 98 927 0757.

Salahudin iz Pule pečene kestene u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Vjesnici jeseni u Poreču: Kestene na trgu peče mladi poduzetnik iz Pule

sladoled sladoledi štapići unsplash

Zbog pesticida iz trgovina se povlače dva voćna sladoleda