in

ISTRIA300: Više od 800 biciklista na istarskim cestama – Najbolji Austrijanci, Njemica i Švicarka

Foto KL

Dosad najveće prvo izdanje nekog rekreativnog biciklističkog događaja u Hrvatskoj Istria300 održano je u subotu 9. listopada. Više od 800 biciklista iz različitih dijelova svijeta natjecalo se na stazama dužine 300, 235 ili 155 kilometara na cestama Istre pod sloganom Ride your limits!. Svi su oni krenuli iz Poreča, gdje je bio i cilj natjecanja, a tijekom vožnje su sami mogli odlučiti koju će dužinu staze voziti, što je još jedna odlika ovog događaja koja ga čini jedinstvenim u svijetu. Natjecatelji su na taj način imali priliku doživjeti najljepše predjele Istre kroz nezaboravno iskustvo koje spaja sportski izazov, uživanje u prirodi i vrhunskom gostoprimstvu.

više od 800 biciklista u poreču startalo utrka istria300
Foto KL – Start u Poreču

Na stazi od 300 kilometara najbrži su bili Hans-Jörg Leopold iz Austrije u muškoj konkurenciji s vremenom 9:12:12 te Astrid Schartmüller iz Njemačke u ženskoj konkurenciji s vremenom 10:34:58. Stazu dužine 235 kilometara najbrže su odvozili Austrijanac Gerald Grundner za 6:43:51 sati te Švicarka Rahel Aschwanden za 7:31:32 sati. Pobjednici na najkraćoj stazi od 155 kilometara bili su Austrijanci Marco Marina kojem je trebalo 4:15:22 sati te Lisa Perterer koja je stazu prešla za 4:21:42 sati. U natjecanju su uživali i poznati hrvatski biciklisti Matija Kvasina, Fran Miholjević i Viktor Potočki, a u popratnim aktivnostima sudjelovali su i ambasadori projekta, međunarodno priznati sportaši Nicola Thost i Robert Kranjec, koji iza sebe imaju niz iznimnih sportskih postignuća.

biciklisti utrka istria300 9-10-2021
Foto KL

„Jako smo sretni što smo u zahtjevnim uvjetima uspješno organizirali dosad najveće prvo izdanje nekog rekreativnog biciklističkog događaja u Hrvatskoj te jedno od najvećih takvih u Europi. Sudjelovanje 800 rekreativaca koji su nam došli iz brojnih susjednih i dalekih zemalja na najbolji način pokazuje koliki potencijal Istra i Hrvatska imaju za razvoj cikloturizma. Hvala svim sponzorima i partnerima koji su nas podržali, a posebno smo zahvalni našim sugrađanima u Istri i okolici koji su bili gostoljubivi te imali razumijevanja za posebnu prometnu regulaciju na dan natjecanja, koja je bila nužna za sigurnost svih sudionika. Vjerujemo kako su ispred nas još brojna izdanja Istria300 s još većim odazivom među ljubiteljima biciklizma iz cijelog svijeta“, izjavio je Vladimir Miholjević, organizator natjecanja Istria300.

Biciklisti na utrci Istria300 – Foto KL – 09.10.2021.

Osim natjecanja za bicikliste amatere, na događaju Istria300 na porečkom Trgu slobode organiziran je i Istria300 Expo koji je okupio brojne predstavnike poznatih biciklističkih brendova i pružatelje usluga sa svjetske scene cestovnog biciklizma. U nedjelju će biti organizirana i zona za druženje sudionika Istria300 Expo Hang-Out Zone u kojoj će moći razmijeniti iskustva i dojmove o Istria300.

Glavni partneri događaja su Valamar Riviera, Heineken 0.0, Turistička zajednica Grada Poreča Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica, piše u priopćenju organizatora.

poreč rukomet rk utakmica protiv spačve 9-10-2021

RK POREČ upisao prve bodove pobjedom protiv Spačve

kaciga motor moped motocikl ilustracija mup policija

Motociklist ozlijeđen nakon što mu je 78-godišnji vozač oduzeo prednost