in

Ivan Diklić srebrni, Matija Lisec zlatni na 100 milja Istre

Vrhunske rezultate ostvarili su Ivan Diklić koji je stazu od Motovuna do Umaga prešao za 3 sata 31 minutu i 50 sekundi te osvojio drugo mjesto i Matija Lisec koji će ostati zapisan kao prvi pobjednik na novoj stazi od Grožnjana do Umaga, za što mu je trebalo 1 sat 19 minuta i 45 sekundi.

Matija Lisec

Ovog vikenda održana je jedna od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, utrka 100 milja Istre. Riječ je o trail utrci koja se trči na istarskom poluotoku od 2013. godine, a spada u jednu od najznačajnijih utrka u regiji. Ove godine proslavila je svoje 8. izdanje na kojem je bilo prijavljeno 2300 natjecatelja iz 59 država. Cijeli događaj sastoji se od ukupno pet utrka različitih dužina, crvena utrka od 168 km sa startom u Labinu, plava utrka (128km) sa startom u Lovranu, zelena utrka (68km) sa startom u Buzetu, žuta utrka (41km) sa startom u Motovunu i bijela utrka (20km) sa startom u Grožnjanu. Cilj svih utrka bio je u Umagu gdje su svi natjecatelji dočekani toplim pljeskom pri ulasku na novoizgrađeni polivalentni stadion.

Sportsko rekreacijski klub Running Fox nastupio je na utrci s četiri člana. Dvojac Ivan Diklić i  Maksim Jerman nastupio je na utrci od 41 km, Maksimilian Korotaj na 68 km, a Matija Lisec na 20 km. Vrhunske rezultate ostvarili su Ivan Diklić koji je stazu od Motovuna do Umaga prešao za 3 sata 31 minutu i 50 sekundi te osvojio drugo mjesto i Matija Lisec koji će ostati zapisan kao prvi pobjednik na novoj stazi od Grožnjana do Umaga, za što mu je trebalo 1 sat 19 minuta i 45 sekundi.

Sljedeće izdanje utrke 100 milja Istre očekuje se već u travnju 2022. godine, a taj datum svakako vrijedi zapisati s obzirom da ovaj događaj promovira i pokazuje sve ljepote koja Istra može ponuditi.

diamant cijepljenje

Raspored cijepljenja po Istri od 13. rujna – U Vižinadi u ponedjejak

POREČ: Paula Lončarević državna prvakinja i pobjednica Grand prix-a HSDP-a