in

POREČ: Paula Lončarević državna prvakinja i pobjednica Grand prix-a HSDP-a

Na otoku Silba je 12. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m, a utrka je bila i posljednja od pet utrka bodovanih za Grand prix HSDP

Članica Kluba za daljinsko plivanje Poreč Paula Lončarević pobijedila je u ženskoj konkurenciji i postala nova državna prvakinja na dionici od 3000 m. Drugo i treće mjesto zauzele su plivačice KDP ”SPLIT”  Antonija Buličić i Karla Šitić. Ujedno je Paula ovom pobjedom osvojila prvo mjesto u bodovanju za Grand prix HSDP.

Muški dvojac Igrec i Balenta je nakon prekjučerašnje dvostruke pobjede na Malom Lošinju, ponovno odlično plivao. Jakov Igrec je viceprvak Hrvatske na 3000 m, a Niko Balenta je trećeplasirani. Borba za plasman od 2. do 5. mjesta bila je vrlo neizvjesna i porečki dvojac se u foto finišu bolje snašao od Damiana Gardašanića iz riječkog KDP ”PRIMORJE” i Petra Matića iz splitskog KDP ”POŠK”.

Pobjedu i naslov prvaka Hrvatske ostvario je Grgo Mujan iz KDP ”SPLIT”.

Na natjecanju su nastupili i drugi porečki plivači a oni su Nikolina Kuvačić, Ivan Cetina, Dalen Jahić, Željko Sušek,  Oleg Jakovljev, Aljoša, Andrej i Maj Pribac.

Ivan Diklić srebrni, Matija Lisec zlatni na 100 milja Istre

Porečke kuglačice uspješne – Tea i Dora Štetić “brončani” tandem