in

IZVRSNA UTAKMICA: Porečanke svladale Marinu Kaštela

Porečke odbojkašice pokazale su sinoć novo lice, strpljivost, vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Pobjeda protiv OK Marina Kaštela od 3:0 (31:29; 25:22; 25:19) izborena je nakon 90 minuta igre nakon velike borbe i uz brojne preokrete.

Već od prvog seta vidjelo se da će to biti odlična utakmica. Krenulo je igrom poen za poen, da bi se Poreč prvi puta odvojio na pet poena razlike (12:7), nakon čega Kaštelanke oštrim servisom onemogućuju kvalitetan napad domaćih igračica i smanjuju na (12:11), a zatim uz veliku borbu i neizvjesne poene, polako prelaze u vodstvo (17:21). Porečanke uzvraćaju blokom i sigurnim napadima dolaze do poena razlike za gošće (20:21; 21:22; 22:23) ali ne uspijevaju preći u vodstvo. I tada započinje triler prvog seta Kaštelanke dolaze do dvije set lopte (22:24) od ukupno pet, zadnju su imali pri rezultatu (26:27), domaće cure tada preuzimaju stvar u svoje ruke dolaze prvi puta u priliku da dobiju set (28:27), a zatim i (29:28) gostujuće igračice uz velike napore uspijevaju izjednačiti, da bi na kraju uz hrabar servis Momić Erike i zadnji poen Vekić Mateje zaključile prvi set.
Drugi set započeo je uz vodstvo Kaštelanki (2:5) na trenutak se pomislilo da je prvi set bio maksimum porečkih odbojkašica, ali to nisu mislile igračice na terenu uspijevaju prvi puta izjednačiti na (7:7) i (9:9), te preći u vodstvo od jedan do četiri poena (15:11) pa slijede četiri uzastopna poena gošći (15:15), igra poen za poen do (20:20) i važnog vodstva Poreča (23:21), gošće smanjuju na (23:22) i na njihovu nesreću na servisu je opet Momić Erika koja dobrim servisom onemogućuje prave napade Kaštelanki, i Porečke igračice sa dva napada završavaju drugi set.
Treći set započeo je sigurnim vodstvom gošći koje su krenule jakim servisom, te su povele (0:3), pa (3:7)  na što trener Poreča Piazzese Cristian zove 30 sekundi odmora kako bi prekinuo seriju gošći i smirio svoje igračice. Rezultat time auta bio je vidljiv u sljedećim poenima kad su se Porečanke počele polako ali sigurno približavati gošćama da bi sa tri odlična servisa Banko uspjele povesti (14:13),  na to trener Kaštelanki zove time aut, da bi nakon toga gošće opet povele (14:16). Porečke odbojkašice izjednačuju na (17:17) i tada na servis dolazi Larisa Pauletić koja serijom odličnih napadačkih servisa dovodi Poreč u vodstvo od (24:17) čime je zapečatila sudbinu Marine Kaštele, koja uspijeva osvojiti još dva poena za konačnih (25:19) u trećem setu.
U 90 minuta odlične igre „naše Amerikanke” Morgan Broke i Bedart-Ghani Yaasmeen pokazale su odličnu igru u prvom redu na mreži blokom i odličnim napadima, njima su se pridružile odlična Larisa Pauletić čije su napade gošće odlično blokirale i branile, na što je Larisa odgovorila hrabrom i ustrajnom igrom bez imalo straha, a na kraju je pokazala da odličnim napadačkim servisom može riješiti utakmicu. Momić Erika pokazala je da unatoč neiskustvu može odlično odigrati, sa nekoliko blokova i odličnim servisom dala je veliki obol pobjedi isto kao i Vekić Mateja. I na kraju tehničarka Ilaria Angelelli koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i naravno stup porečke obrane sve bolja i sigurnija Rebeca Sccoria.
Porečanke su nastupile u sastavu: Boras Nina, Bedart-Ghani Yaasmeen, Banko Lea, Vekić Mateja, Momić Erika, Pauletić Larisa, Ilaria Angelleli, Morgan Broke Marie, Plazinić Helena i Scoria Rebecca.
Pred našim odbojkašicama sada slijede dvije gostujuće utakmice prvo u Osijeku, a zatim u Rijeci.

Porečke vjerne navijače odbojkašice očekuju na sljedećoj domaćoj utakmici 7. prosinca kada u goste dolazi ekipa OK Split.

Izvor: Odbojkaški klub Poreč

Nakon nevremena: Ono što moru damo, more nam vrati

Teška nesreća na cesti Nova Vas – Ponte Porton – Mladić se prevrtao po cesti, spašavali ga vatrogasci