in

POREČ: Izvrsni rezultati jahačica iz Philiposa na 2. kolu Istra kupa u preponskom jahanju

Foto Konjički klub Philipos Poreč

Već drugu godinu zaredom u Puli se na Marsovom polju održalo 2. kolo Istarskog kupa u preponskom jahanju. Prekrasni vremenski uvjeti i odlična organizacija Konjičkog saveza Istarske županije bez kojeg ovaj turnir ne bi bilo moguće održati, okupili su brojne posjetitelje, gledatelje i natjecatelje. Od ukupnih 57 startova na natjecanju članice Konjičkog kluba Philipos Poreč postigle su slijedeće rezultate:

Na prvoj utakmici visine 60cm bez greške odjahala je Adeli Slivar na konju Tito, te osvojila rozetu.

Na drugoj utakmici visine 80cm za natjecatelje s licencama S1 do 16 godina, 4. mjesto pripalo je Adeli Slivar na konju Tito, 7. mjesto zauzela je Rahela Bertoša i njezin The End, 8. mjesto Tia Stefanov na Choiceu, a 9. mjesto Mirna Tončić i Lord Hunter.

Bez greške, osvojivši rozete, istu utakmicu ali u 2. kategoriji Ex Aequo (utakmica u kojoj natjecatelji koji odjašu bez greške, dijele prvo mjesto), odjahale su Mia Matticchio na grlu Caruso’s Cool Kid, te klupska trenerica Kosjenka Mikulčić Babić na kobili Choice kojoj je to bio prvi turnir pa joj je trebala iskusna jahačica. 

Na trećoj utakmici visine 90cm – Utakmica u dvije faze, jahačice iz Philiposa osvojile su:

3. mjesto Varvara Lavrenko na konju Lord Hunter,  6. mjesto Mia Matticchio na konju Caruso’s Cool Kid, 8. mjesto Hana Kukac na grlu Flash Back, te 10. mjesto Rahela Bertoša na Mišku.

Na predzadnjoj utakmici visine 100cm – Utakmici na vrijeme,  Viktori Nefat osvojila je 2. mjesto na kobili Opra.

Na zadnjoj, ujedno i najzahtjevnijoj utakmici na 110cm – Utakmici na baraž, gdje su stotinke dijelile Viktori od pobjede, osvojila je 3. mjesto, u napetoj borbi za pobjedu, bez ijedne greške. No, 2 jahaća para ipak su bili brži za nekoliko stotinki. 

-Čestitamo svim natjecateljima na odličnim rezultatima i hrabrosti! Ova disciplina jahanja je izrazito zahtjevna i za konja i za jahača te opasnija od druge dvije discipline zastupljene u Istri, a to su daljinsko i dresurno jahanje. Veselimo se idućem kolu koje nas očekuje u Labinu 9.6. u organizaciji Konjičkog Kluba Astra, javljaju iz kluba.

Foto MOT 08 Poreč

POREČ – MOTine opet zasjale na Plesomaniji s čak 8 pehara

pixabay

OPET Istrani ostali bez tisuće eura. Htjeli prodati preko interneta multipraktik i dječji bicikl