in

Izvrstan nastup porečkih karatistica – Marija Šimunović zlatna, a Lucija Jozić srebrna

Foto: Karate klub Poreč

Na  „31. Kupu Mladosti 2019.”, tradicionalnom međunarodnom karate turniru u borbama i katama za mlađi uzrast, održanom 10. veljače u Ivanić Gradu, sudjelovale su četiri države i 565 natjecatelja iz 61 kluba. Na turniru su nastupile i dvije natjecateljice Karate kluba “Finida”  iz Poreča, te ostvarile stopostotni učinak osvojivši jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Zlatnu medalju osvojila je Marija Šimunović  u kategoriji mlađih učenica u katama, dok se za drugo mjesto i srebrnu medalju izborila Lucija Jozić u kategoriji cicibanki, također u katama.

Marija je nastupila i u starijoj uzrasnoj kategoriji (učenice) u katama gdje je poslije dvije uzastopne pobjede nastup za ulazak u finale tijesno izgubila (2:3) od  Karle Jurić, natjecateljice iz Karate kluba Slavonski Brod. S obzirom da je Karla ušla u finale, Marija je dobila priliku odraditi repasažni nastup za brončanu medalju.

Nažalost u repasažnom nastupu za medalju, Marija gubi sa 2:3, te se u konačnici plasira na 5. mjesto.

Lucija Jozić se na turniru također okušala i u borbama u kategoriji mlađih učenica – 28 kg, ali nažalost, u repasažnoj borbu za treće mjesto je izgubila te se u konačnici morala zadovoljiti s plasmanom na 5.mjestu, obavijestio je Karate klub Finida.

Poreč: Sjećanje na poginulog borca Bruna Valentija

EPILOG BEZAZLENE ŠETNJE PO ŠIJANSKOJ ŠUMI: Usred bijela dana nožem usmrtio psa