in

Jadran zaključio povijesnu sezonu za porečki nogomet

NK Jadran Poreč i klupska Škola nogometa su završetkom tradicionalnog ljetnog kampa zaključili aktivnosti za sezonu 2020./2021. U pandemijskoj godini, punoj neizvjesnosti i upitnika, klub i Škola nogometa su napravili nekoliko koraka prema naprijed i ostvarili povijesne rezultate. 
 Prije svega, gotovo 70% seniorske momčadi sastavljeno od igrača poniklih u klupskoj Školi nogometa i trenera koji je klupska legenda do posljednjeg se kola borilo za naslov prvaka u 3.HNL Zapad i najavilo da u narednim sezonama nema brige za porečki nogomet i da će još puno puta razveseliti svoje vjerne navijače. 
 Škola nogometa je u godini koja je po mnogočemu bila posebna za sport, po prvi puta u povijesti brojala 12 natjecateljskih momčadi u kategorijama od 7 do 19 godina, uz koje se postoji i ekipa početnika do 6 godina te dolazi do broja od rekordnih 290 aktivnih članova koji čine najveći gradski sportski kolektiv. 

Bez obzira što je dio prethodne sezone je u prosincu i siječnju stopiran zbog zabrane treniranja, mladi porečki nogometaši i njihovih 16 trenera su kroz 8 mjeseci odradili je više od 1650 treninga i odigrali gotovo 250 utakmica u prvenstvenim i kup natjecanjima.
Iako su rezultati mlađih uzrasta su u drugom planu vrijedi istaknuti naslove županijskog Kupa u uzrastu starijih pionira (kategorija U15) i naslov prvaka lige Središta Rijeka u juniorima (kategorija U19). 

Juniori su po prvi put u 70-godišnjoj klupskoj povijesti nastupali u kvalifikacijama za 1.HNL u kojima su zaustavljeni od NK Šibenik i NK Bjelovar.Uz to, u početnim selektivnim procesima NSŽI nastupilo je 20ak igrača 2007., 2008. i 2009. godišta, od kojih je gotovo polovica ušla u završne županijske selekcije svojih uzrasta.
Škola nogometa je sa ciljem pravilnog sportskog razvoja nastavila odličnu suradnju sa NK Funtana kako bi svi članovi uz treninge stjecali iskustvo i kroz prvenstva i turnire. Također, nastavila se suradnja sa ostalim lokalnim klubovima, sa pulskim prvoligašem NK Istra 1961 i te su otvoreni razgovori o potpisivanju dugoročne suradnje sa Školom nogometa HNK Rijeka.  
Iz Škole nogometa se zahvaljuju roditeljima na praćenju, SZGP na podršci i sportskom timu Plava laguna d.d. na gostoprimstvu i dobroj suradnji te zakazuju početak nove sezone početkom kolovoza u kojoj nas čeka novi nogometni kampus i veliki broj novih treninga, utakmica, druženja i iskustava.  

Izvor NK Jadran

Porečki aMORE: Iznajmljivači postanite prijatelji mora!

korona covid pexels ilustracija

ISTRA nastavlja niz bez novozaraženih