in

Porečki aMORE: Iznajmljivači postanite prijatelji mora!

Porečki aMORE festival moru je i ove godine pripremio 10 jednostavnih preporuka za iznajmljivače, a kako bi sudjelovali u edukaciji turista o važnosti zaštite mora.

Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je višeslojno: reguliraju klimu, opskrbljuju nas kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal.

Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama, a zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi i opstanak ljudske vrste.

“Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2019. godini posjetio gotovo 21 milijun turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših privremenih stanovnika”, govore iz aMORE festivala.

Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i na taj način educirati svoje goste.

PDF SPREMAN ZA TISAK IZNAJMLJIVAČI MOGU PREUZETI OVDJE!

POREČ: Pri kraju prvo natkriveno boćalište, gradi se i cesta između Kukci i Bašarinke

Jadran zaključio povijesnu sezonu za porečki nogomet