in

Jako izdanje turnira Memorijal Darko Pupovac – U Poreč stižu klubovi iz Austrije, Mađarske i Slovenije

RK Poreč

U Poreč se vraća Memorijal Darko Pupovac, tradicionalni turnir kojeg je uvijek u siječnju organizirao RK Poreč. Od 19. do 22. siječnja 2023. u Poreč stižu četiri strana rukometna kluba te uz domaćina, viceprvaka Hrvatske.

Prava poslastica za sve ljubitelje rukometa je svakako Telekom Veszprém, aktualni prvak Mađarske i dugogodišnji sudionik FINAL4 turnira Lige prvaka u čijim redovima igra i naš Manuel Štrlek. Iz Mađarske također dolazi i NEKA, razvojni klub mladih talenata koji se natječe u prvoj mađarskoj ligi. Iz susjedne Slovenije stiže nam Dobova, dobro poznati klub svima u Istri i šire, a iz Austrije dolazi  klub SC Fivers WAT Margaretten, kojem je finale domaćeg prvenstva izmaklo nakon lutrije sedmeraca te koji se ove sezone natječe u EHF kupu. Hrvatske boje na turniru branit će viceprvak Hrvatske i sudionik završnog turnira Europske lige NEXE s brojnim poznatim porečkim licima te domaćin, Poreč.

Sve utakmice turnira odigrat će se u dvorani Veli Jože kroz četiri dana, dok će se dodatne treninge utakmice, kao i susret za 5. mjesto odigrati u dvorani hotela Valamar Diamant. Šest klubova podijeljeno je u dvije grupe.

Grupu A čine Nexe, NEKA i Fivers, dok su u grupi B Veszprem, Poreč i Dobova. Posljednjeg dana turnira na rasporedu su finale te utakmice za treće i za peto mjesto.

Četvrtak, 19.01.
16:00h Nexe-Neka
19:00h Veszprem -Dobova

Petak, 20.01.
16:00h Neka-Fivers
19:00h Veszprem -Poreč

Subota, 21.01.
16:00h Poreč -Dobova
19:00h Nexe-Fivers

Nedjelja, 22.01.
10:00 A3-B3 (Diamant)
10:00 A2-B2 (Veli Jože)
15:00 A1-B1 (Veli Jože)

Autor: Rukometni klub Poreč

drago orlić foto tanja kocijančić

Na današnji dan rođen Drago Orlić, novinar, pjesnik, književnik, satiričar, publicist, slikar…

Foto Vatrogasci Poreč

Povećane plaće zaposlenicima porečkih ustanova i Javne vatrogasne postrojbe