in

Još jedno uspješno izdanje utrke: Rekordni Novigrad Cittanova RUN s više od 650 trkača

Novigrad Cittanova RUN 2023- - Foto Aminess

Novigrad je još jednom bio u središtu zbivanja zahvaljujući šestom izdanju utrke Novigrad – Cittanova RUN koja se održala u organizaciji Aminessa i turističke agencije GoAdria uz podršku Turističke zajednice Grada Novigrada. U utrci koja je ove godine organizirana u novom zimskom terminu sudjelovalo je više od 650 trkača, što je ujedno i rekord po broju natjecatelja – dokaz da utrka postaje redovna etapa za sve ljubitelje trčanja, ali i dodatni motiv dolaska u Novigrad i izvan turističke sezone.

Novigrad Cittanova RUN 2023- - Foto Aminess
Novigrad Cittanova RUN 2023- – Foto Aminess

Natjecanje je organizirano u četiri trkačke discipline, a otvorili su ga najmlađi sudionici na utrci ‘FUN RUN’. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prvo mjesto pripalo je Marini Juranić (HR). Pobjedu na 10 kilometara odnijela je Breda Škedelj (SLO), dok je Lara Rajterič (SLO) slavila na 5 kilometara. U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobjednik je bio Mihael Marinč (SLO). Na 10 kilometara najbolje vrijeme je ostvario Tomaž Rep (SLO), a na 5 kilometara prvoplasirani je Tine Lavrenčič (SLO).

Sudionici ovogodišnjeg izdanja utrke stigli su iz ukupno 11 različitih zemalja, a najveći broj natjecatelja, točnije 410, stigao je iz susjedne Slovenije! Sukladno kategorijama, muških natjecatelja bilo je 339 dok je u ženskoj kategoriji bilo sveukupno 318 natjecateljica.

„Novi termin utrke je svakako bio izazovan, ali rekordna posjećenost kao i sunčana nedjelja dokaz su da ozbiljniji trkači ali i rekreativci konstantno traže nove razloge da provedu vikend u znaku sporta i odmora i izvan turističke sezone, što nas dodatno motivira da nastavimo s projektom. Također, ovim se putem zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku i pozivamo ih da nam se, u što većem broju, pridruže i sljedeće godine!“ – zadovoljno su izjavili Nataša Host iz turističke agencije GoAdria i Nenad Popović iz Aminessa, organizatori ove uspješne i atraktivne utrke koja prolazi šarenim novigradskim ulicama i šetnicama uz more i maslinike.

Pobjednici u muškim i ženskim kategorijama u svim trkačkim disciplinama osvojili su i ove godine vrijedne nagrade, priopćili su organizatori iz Aminessa.

Mali Žminjci s učiteljem na državnom prvenstvu u krosu

Veliki uspjeh Žminjaca na ekipnom državnom prvenstvu u krosu u Poreču

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

TAR: Učenici izvrsni na međuopćinskom natjecanju u futsalu