in

Veliki uspjeh Žminjaca na ekipnom državnom prvenstvu u krosu u Poreču

Mali Žminjci s učiteljem na državnom prvenstvu u krosu

Grad Poreč ugostio je trkače u prirodi osnovnih i srednjih škola koji su se u šest uzrasnih kategorija nastupili u utrkama za državne prvake. Vremenski uvjeti nisu pogodovali trkačima  koji su na mokroj i teškoj stazi nastupili u tri sata trkačkog programa koliko je trajalo ovo državno natjecanje. Livadom turističkog naselja Zelena Laguna trčalo je preko 550 natjecatelja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola iz 21 županije. Uvijek u veseloj atmosferi i s velikim očekivanjima, nakon rastrčavanja i standardnih zagrijavanja ekipa, krenula je prva adrenalinska utrka mlađih djevojčica.

Veliki uspjeh na ovom državnom natjecanju, u kategoriji za učenike do 6. razreda osnovne škole, ostvarili su mlađi dječaci školskog sportskog društva „Gortan“ Osnovne škole Vladimira Gortana iz Žminja, koji su u ukupnom plasmanu zauzeli četvrto mjesto. Učenici iz Žminja imali su identičan broj bodova kao trećeplasirana ekipa, ali zahvaljujući bolje trećeplasiranom trkaču, treće mjesto otišlo je učenicima iz Zadra.  

Mlađi dječaci 1.000 m:  4. mjesto ŠSD „GORTAN“ OŠ VLADIMIRA GORTANA ŽMINJ (Jakov Barbančić 14.; Mark Galant 18.; Vito Zohil 24.; Aleksandar Marković 24.; mentor ekipe Siniša Ivanišević, prof.).

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

Velika svečanost u porečkoj školi: 20. obljetnica njemačke C1 diplome i promocija 44 učenika s izvrsnim znanjem   

Novigrad Cittanova RUN 2023- - Foto Aminess

Još jedno uspješno izdanje utrke: Rekordni Novigrad Cittanova RUN s više od 650 trkača