in

Judaši Istarskog borca osvojili medalje na međunarodnom natjecanju u Italiji

Kadeti - Foto Judo klub Istarski borac Pula

U nedjelju 13.11.2022. godine održano je međunarodno natjecanje 38 trofeo internazionale di judo ”Citta di Tolmezzo”. U konkurenciji između 65 klubova iz šest zemalja i oko 350 natjecatelja, članovi judo kluba Istarski borac Pula nastupili su u uzrastu mlađih kadeta, kadeta i seniora.

Juniori i seniori - Foto Judo klub Istarski borac Pula
Juniori i seniori – Foto Judo klub Istarski borac Pula

U uzrastu mlađih kadeta, najbolji rezultat osvojio je Toma Uhač u težinskoj kategoriji do 50 kilograma. Uhač je dominirao kroz cijelo natjecanje izvrsnim kombinacijama bacanja i tehnika u parteru, ali je za nijansu u finalnoj borbi bolji bio Christian Cotorobai (JK Kumiai). 

Brončane medalje osvojili su Ivor Savanović u težinskoj kategoriji do 42 kilograma, Bojan Milković i Rok Bodiš u težinskoj kategoriji do 73 kilograma i Grgur Bodiš u težinskoj kategoriji do 81 kilogram.

Til Zenzerović plasirao se na 5. mjesto u težinskoj kategoriji do 46 kilograma. Fabian Kiza zauzeo je 7. mjesto u težinskoj kategoriji do 73 kilograma jednako kao i Lara Mošnja u težinskoj kategoriji do 44 kilograma.

Ekipa Istarskog borca imala je i u starijim uzrastima 6 takmičara. U kadetkinjama je nastupila u kategoriji do 70 kg Arijan Perković koja je otvorila turnir s pobjedom, ali sljedeću borbu gubi te kroz repasaž sa dvije pobjede dolazi do borbe za brončanu medalju gdje pobjeđuje talijansku predstavnicu te osvaja brončano odličje. U uzrastu kadeta u ktg do 73 kilograma nastupio je Deni Debianco koji s jednom pobjedom i dva poraza ostaje bez plasmana. U težinskoj kategoriji do 81 kg nastupio je Stefano Scandale te sa dvije pobjede dolazi do polufinala gdje gubi od talijanskog predstavnika koji ga vodi u borbu za broncu gdje efektnim bacanjem pobjeđuje Menis Daniela i osvaja brončanu medalju. U uzrastu juniora i seniora nastupila su tri prestavnika našega kluba, u kategoriji do 90 kilograma imali smo dva prestavnika Frana Radolovića i David Sokolovića.

Fran lijepo otvara turnir te sa dvije pobjede dolazi do polufinala gdje u tjesnoj borbi u golden scoru gubi od austrijskog prestavnika dok je Sokolović bio slobodan prvo kolo u drugom kolu zbog nedopuštenog zahvata gubi borbu te ga ždrijeb vodi u borbu za broncu gdje ide na klupskog kolegu Radolovića u kojoj ovaj put Radolović odnosi pobjedu te osvaja broncu.

U kategoriji do 66 kg nastupio je Dani Klačar koji je u dominatno s tri pobjede došao do finala kategorije gdje ga je čekao talijan Corsini David.

Iako je Klačar i u finalu pokazivao domunaciju te poveo na dvije kazne jedna nesmotrenost je dovela do bacanja za talijanskog prestavnika koja je izazvala veliku radost na tribini gdje su bili talijanski navijači. Dani Klačar tako je osvojio srebro.

Novigradu srebro i bronca na turniru u Umagu

Foto TZ Buje - Vitrina muškata u Momjanu

Momjanska Vetrina muškata – Pogledajte tko ima najbolje muškate