in

Ekipni trijumf: Judaši Istarskog borca osvojili tri naslova državnih prvaka

Foto JK Istarski borac

Judaši Istarskog borca osvojili su tri naslova državnih prvaka na seniorskom prvenstvu Hrvatske, a pulski je klub osvojio ekipno prvo mjesto među hrvatskim seniorima. Premda desetkovani ozljedama, zbog kojih je čak pet natjecatelja bilo prisiljeno propustiti nastup na prvenstvu, trojica zdravih Puljana koji su nastupili ostvarili su stopostotni učinak, donijevši u Pulu tri zlata. Brača Klačar pobrinuli su se da uz klupsko, ujedno bude i obiteljsko slavlje. Mlađi brat Dani osvojio je naslov prvaka u kategoriji do 66 kg, dok je stariji Robert bio najbolji do 73 kg. Dominik Družeta osvojio je naslov do 81 kg.

Dani je bez većih problema stigao do polufinala, u kojemu je imao tešku borbu protiv mladog osječkog talenta Luke Katića. Iako je kroz čitavu borbu imao inicijativu, nije uspijevao slomiti otpor protivnika, te je borba otišla u produžetak, u kojemu je tek nakon tri i pol minute uspio plasirati bacanje za finale. Finalna borba je bio već tradicionalni dvoboj protiv Kaštelanina Nikole Zorotovića, koji je svladao pulskog borca u prošlogodišnjem finalu. Ovoga puta Dani je demonstrirao fizičku i taktičku superiornost, te je po isteku prve minute ostvario prednost bacanjem, da bi nešto kasnije okončao borbu sjajnim rješenjem u parternoj borbi .

Jednako kao i Dani, i Robert do polufinala nije naišao na značajan otpor, te se s tri uvjerljive pobjede plasirao u završnicu. Polufinalna borba protiv Roka Škomrlja (Kaštela) jedina je koju nije okončao ipponom. Na polovici borbe ostvario je prednost bacanjem, koju je sačuvao do kraja bez većeg rizika. Finalnu borbu protiv Ante Ivana Begića (Lika Zagreb) otvorio je bacanjem već u prvom napadu. Nakon toga nekoliko puta bio je blizu toga da završi borbu, a to se konačno i dogodilo u posljednjoj minuti borbe.

Dominik Družeta nakon niza ozljeda još se muči s hvatanjem pravog natjecateljskog ritma, te su mu borbe na domaćem tatamiju uz naslov prvaka donijele i korist na tom planu. U prvom se dijelu natjecanja oslanjao više na dominantne fizičke sposobnosti u odnosu na konkurenciju, dok se kako je natjecanje odmicalo podignuo i na judaškom planu. Pa je tako polufinale protiv Luke Zorotovića nakon potpune dominacije u stojećem stavu okončao polugom u parteru, a u finalnu borbu protiv Dominika Jurkovića (Profectus Samobor) riješio je u svoju korist sa dva brza bacanja. Ovim je naslovom Dominik postao i rekorder pulskog kluba sa devet seniorskih naslova, prestigavši Damir Islambašića koji je u periodu od 2004. do 2015. osvojio 8 zlata.

Pulski je trojac ujedno i vratio naslove u svoj posjed, obzirom da je Dani prošle godine bio srebrni, a Robert i Dominik zbog ozljeda su propustili prvenstvo. Nakon sjajno odrađenog prvenstva za njih nema, te ovaj tjedan putuju na desetodnevne pripreme u Gruziju, jednu od judaških velesila, gdje će pripremati za predstojeća međunarodna natjecanja, poručili su iz ovog pulskog kluba.

Foto Grad Poreč

Istarska županija objavila javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu „Nagrade Krasna zemljo-Meraviglioso paese“

Foto Policijska uprava zadarska

Pijan bježao policajcima po Istri – Vrijeđao i drsko omalovažavao, pokušao pobjeći…