in

Judaši pulskog Istarskog borca uspješni na Zagreb Openu

Judo klub Istarski borac Pula

U subotu, 9. travnja, održano je međunarodno natjecanje Zagreb open. U konkurenciji 238 natjecatelja iz 42 kluba, članovi judo klub Istarski borac Pula nastupili su u uzrastu kadeta i seniora.

U uzrastu kadeta, najbolji rezultat ostvario je Nikola Milovanović u težinskoj kategoriji do 66 kilograma plasiravši se na drugo mjesto. Natjecanje je otvorio s dvije brze pobjede. Polufinalni i finalni dvoboj bili su repriza kadetskog prvenstva države. Nikola je u polufinalu pobijedio Ivana Katića (JK Osijek) atraktivnim ipponom, kontra bacanjem sredinom borbe. U finalu je poražen od Luke Katića (JK Osijek) zahvatom držanja u parteru. Ovim plasmanom, Nikola je učvrstio svoju poziciju kao kandidat za nastup na predstojećem kadetsko prvenstvo Europe u lipnju ove godine.

U težinskoj kategoriji do 73 kilograma nastupili su Stefano Scandale, Edvard Radolović i Paolo Krajcar. Paolo Krajcar, aktualni kadetski prvak države, zauzeo je treće mjesto s tri pobjede i porazom u polufinalu. Stefano Scandale upisao je jednu pobjedu i dva poraza, a  Edvard Radolović dvije pobjede i dva poraza, zauzevši 7. mjesto u ukupnom poretku.

Anton Skoko je s jednom pobjedom i dva poraza zauzeo peto mjesto u težinskoj kategoriji do 55 kilograma.

U konkurenciji seniora, svi članovi Istarskog borca nastupili su težinskoj kategoriji do 81 kilogram. Juraj Teković je u klupskom dvoboju pobijedio Davida Sokolovića u borbi za brončanu medalju. Oboje su propustili ući u finale nakon spornih sudačkih odluka. Fran Radolović ostao je bez plasmana u istoj kategoriji. 

Foto Rukometni klub Poreč

Novi poraz Porečana u Ligi za prvaka – ovog puta od prejakog Nexea

Istarski Stožer prestaje s dnevnim izvješćima – U zadnja 24 sata nisu evidentirani novozaraženi