in

Judo klub ISTARSKI BORAC osvojio 11. naslov državnog prvaka

Judo klub Istarski borac iz Pule osvojio je jedanaesti naslov ekipnih državnih prvaka. Nakon što su prošle godine ligaška natjecanja otkazana uslijed pandemije, pulski je klub nastavio gdje je stao te stigao do devete uzastopne titule.

Na završnici 1.hrvatske judo lige održane u Splitu trebala su se sastati četiri kluba, ali je JK Lika u posljednjem trenutku otkazao nastup, pa se o naslovu odlučivalo u tromeču između Kaštela, splitskih Pujanki i Istarskog borca.

Puljani su u Split otputovali u slijedećem sastavu: Dani Klačar do 66 kg, Robert Klačar i Juraj Teković do 73 kg, Marko Džin i David Sokolović do 81 kg, Dominik Družeta i Jakov Benčić 90 kg, te Zlatko Kumrić koji je nastupio kao pojačanje do 90 kg.

U prvom meču ostvarena je pobjeda protiv Pujanki rezultatom 4:1. Meč je pobjedom otvorio Dani Klačar koji je zahvatom poluge u parteru svladao Tonija Barišića. Zatim je Robert Klačar osvojio bod bez borbe. Bod za pobjedu donio je Marko Džin koji je sa dva bacanja svladao Domagoja Ćapetu. Družeta je ostvario četvrtu pobjedu protiv Ivana Copića, a počasni bod za Pujanke osvojio je Josip Kokeza koji je svladao Jakova Benčića, koji je pružio odličnu borbu, ali splitski je borac u posljednjoj minuti pronašao put do bacanja.

Meč protiv Kaštela odlučivao je o naslovu prvaka, i obilovao je neizvjesnim borbama, u kojima su Puljani u konačnici pokazali onoliko više koliko je bilo potrebno za obranu naslova, te pobijedili rezultatom 4:1. Dani Klačar je osvojio prvi bod protiv Nikole Zorotovića. Ostvario je prednost bacanjem u drugoj minuti, pa do kraja borbe uspješno odolijevao napadima svog protivnika. Nakon toga Robert Klačar je protiv Mislava Krčeka došao u zaostatak nakon kojega je redao napade, i konačno uspio poravnati rezultat 15 sekundi prije kraja. Zatim je u produžetku je ostvario još jedno bacanje za pobjedu. Kaštelani potom smanjuju prednost pobjedom Luke Zorotovića koji je ipponom svladao Marka Džina.  Odlučujući bod Istarskom borcu donio je Dominik Družeta. Najbolji pulski borac pokazao se kao preveliki zalogaj Ivanu Rozgi, koji sve dao sve od sebe ne bi li priredio iznenađenje, no Družeta je dobro kontrolirao borbu i čekao svoju priliku, te bacanjem za ipon donio pulskom klubu pobjedu. U posljednjom borbi Zlatko Kumrić je iponom nad Domagojem Bratinčevićem postavio konačni rezultat na 4:1 za još jedno veliko pulsko slavlje.

Istarski borac naslove prvaka osvajao je 2008. i 2009. godine, pa je nakon dvije godine na drugom mjestu ponovno osvojio naslov 2012. i započeo niz koji traje do danas, priopćeno je iz ovog pulskog kluba.

Svečana misa u bazilici - Foto Grad Poreč sveti mauro 21-11-2021

Poreč obilježio dan svog zaštitnika SV. MAURA svečanom misom i dodjelom papinog odlikovanja

novac kune novčanice policija ilustracija

UMAG: Ukrala novac tvrtki za upravljanje stambenim zgradama