in

Karate klub Shotokan Umag u Slovačkoj na 41. Grand Prixu – Odličan rezultat Emme Berte Bočkor

Proteklog vikenda, u Bratislavi, održan je tradicionalni 41. Grand Prix Slovakia na kojemu je nastupilo gotovo 500 natjecatelja iz 14 država među kojima je najbrojnija bila delegacija države domaćina.
Izrazita naklonost brojnih domaćih sudaca prema slovačkim predstavnicima u konačnici je rezultirala sa 140 osvojenih odličja za Slovačku što u odnosu na prve dvije prateće države, Hrvatsku i Mađarsku, koje su osvojile svaka po 18 medalja, dovoljno govori o kakvom se natjecateljskom okruženju radilo.

U kategoriji kadetkinja, koju su također više od polovice sačinjavale natjecateljice Slovačke, nastupila je i članica karate kluba Shotokan Umag, Emma Berta Bočkor, kao predstavnica Hrvatske karate reprezentacije.

U pretposljednjem krugu zaustavljena je u daljnjem natjecanju zauzevši tako sedmo mjesto, što je izrazito dobar rezultat s obzirom na navedene okolnosti. Tome u prilog govori i činjenica da je u ovoj kategoriji od četiri medalje, čak tri otišlo u ruke slovačkim natjecateljicama.

Ovo je bio posljednji pripremni turnir prema planu i programu Hrvatskog karate saveza pred odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sredinom kolovoza održati u Finskoj.

Pred mladom članicom Umaškog kluba još predstoje završne tjedne reprezentativne pripreme čime će se sve obaveze planiranog ciklusa priprema karate saveza za Europsko prvenstvo zaključiti.

U Galeriji Pićan otvara se izložba „Minijalne slike” Elvisa Bertona

Direktor TZ-a Poreč: Sezona odlična, ali ako obala završi u “crvenom” posljedice će osjetiti svaki stanovnik Hrvatske