in

Direktor TZ-a Poreč: Sezona odlična, ali ako obala završi u “crvenom” posljedice će osjetiti svaki stanovnik Hrvatske

Poreč bilježi izvrsne rezultate ovog ljeta. Brojke se približavaju rekordnoj 2019. godini. Pa je tako zabilježen dnevni rekord prije dva dana, 20. srpnja, kada je na ovom području boravilo ukupno 26 tisuća gostiju – to se odnosi samo na područje Poreča, bez podataka Tara, Vabrige i Funtane koji zajedno imaju barem još toliko turista. A tu valja pridodati još i velik broj gostiju na području Vrsara, što Poreč i okolne općine čini najposjećenijim područjem u našoj županiji.

Odličnu sezonu, čak iznad očekivanja, pokvarilo je nedavno stavljanje hrvatske obale u “narančastu zonu” na karti ECDC-a. Brojni su istarski apeli odaslani u javnost da se čuva dobra epidemiološka slika, odnosno da se Istra gleda zasebno kao županija, a ne u paketu s pojedinim dalmatinskim županijama u kojima situacija nije dobra.

Glavninu manifestacija smo otkazali u korist povoljnije epidemiološke slike u destinaciji ali i u Istri. Borimo se svim snagama da Istra ostane u zelenom, ali mislimo da ostatak Hrvatske ne ide u tom smjeru. Posljedice će biti dalekosežne i svaki stanovnik Hrvatske će ih osjetiti. Nadamo se kao i uvijek da će Istra biti svijetli primjer te da će gosti i dalje moći nesmetano dolaziti i uživati u ponudi naše destinacije, rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik naš upit da komentira “narančastu boju” Hrvatske na karti ECDC-a.

Velenik nam je dao brojke za ovaj mjesec – od 1. do 20. srpnja realizirano 70.000 dolazaka (indeks 92 u odnosu na 2019.) te 427.000 noćenja (indeks 80 u odnosu na 2019.).

Najviše gostiju stiglo je iz Njemačke, Austrije i Slovenije. Najviše gostiju ima u hotelima, pa u privatnom smještaju i kampovima. Od početka godine pa do danas na istom području ostvareno je 850.000 noćenja, što je 54 % u odnosu na 2019.

Izvor ECDC

Karate klub Shotokan Umag u Slovačkoj na 41. Grand Prixu – Odličan rezultat Emme Berte Bočkor

POREČ: Danas, 22. srpnja, sajam domaćih proizvoda na Trgu slobode