in

KAŠTELIR: Prijem za Running Fox povodom prvog Vrbanovica Traila

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović primio je predstavnike porečkog Sportsko rekreacijskog kluba Running Fox – Maksimiliana Korotaja, Matiju Lisca i Ivana Diklića – koji su prvi put organizirali utrku „Vrbanovica Trail“.

-Razgovarali smo o nastavku suradnje, te kako je Vrbanovica i njena okolica bila savršen izbor za ovu utrku, ističe načelnik Petrović kojemu je želja da se ova sportska manifestacija nastavi i trajno uvrsti u kalendar događanja u posezoni.

Načelnik im se zahvalio na odličnoj organizaciji, a svom sumještaninu Ivanu Dikliću usput čestitao na dosad postignutim rezultatima.

Podsjetimo – 1. Vrbanovica Trail održan je 26. studenog. Trail kao trkačka disciplinu karakterizira trčanje u prirodi, po šumskim i planinskim puteljcima s puno uspona i silazaka, a iz tih razloga okolica Vrbanovice bila je savršen izbor za ovu utrku.

Prvo izdanje Vrbanovica Traila okupilo je više od 160 natjecatelja koji su uživali u prekrasnom jesenskom danu i dvije staze koje su za njih pripremili i označili organizatori. Kraća utrka bila je dužine 12 kilometara, a duža 25 kilometara. Na kraćoj stazi sudjelovalo je 97, a na dužoj 64 natjecatelja. 

Ovaj sportski događaj ponudio je nešto novo na području Općine Kaštelir – Labinci i upoznao mnoge trkače s nepoznatim i neistraženim prirodnim ljepotama. Nikako se ne smije izostaviti i prekrasna dolina rijeke Mirne u koju su se trkači spuštali uskim i zanimljivim stazama, prelazeći pritom dva simpatična drvena mosta. Nakon završetka utrke uslijedio je ručak i druženje natjecatelja uz gomilu zabave i smijeha.

Veliku podršku članovi Running Foxa imali su od Općine Kaštelir – Labinci i Turističke zajednice Kaštelir – Labinci.

Primjer bespravne gradnje na poljoprivrednom zemljišta na području Općine Marčana

Župan Plenkoviću: Divlja gradnja nepovratno uništava naš najvrijedniji resurs

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Vandali oštetili vikendice. Bacali boju, negdje razbili i prozore…