in

KONAČNO POBJEDA: Porečke odbojkašice uzele sva tri seta Olimpiku

Odbojkašice Poreča pobjedom od 3:0 (16; 20;9) otpratile su sinoć ekipu OK Olimpika put Zagreba. Bila je  to najbolja predstava u dosadašnjih pet kola ovogodišnjeg prvenstva porečkih odbojkašica, koja je rezultirala sigurnom pobjedom.

Važna pobjeda kojom su naše odbojkašice dokazale prvenstveno same sebi da mogu odigrati dobru utakmicu, a što je najbitnije odigrale su je u jednom dahu od prvog do zadnjeg poena, tako da protivnicama nisu dale ni najmanju šansu da preokrenu rezultat.

Vrlo dobrim servisom, kombiniranim napadom i odličnim  blokom nisu dopustile Zagrepčankama da razviju svoju igru, u čemu svoj dio zasluga ima i trener Cristian Piazzese koji je taktičkom postavkom igre zavarao trenera Olimpika.

Bilo bi neopravdano izdvojiti bilo koju igračicu jer je u subotu pobijedila ekipa Poreča u kojoj je svaka igračica prve postave (Burilo Lena, Bedart-Ghani Yaasmeen, Vekić Mateja, Morgan Broke Marie, Pauletić Larisa, Ilaria Angelleli, Scoria Rebecca) dala svoj veliki obol u prvoj domaćoj pobjedi u ovom prvenstvu. Ono što je najbitnije – nema ozlijeđenih igračica, vratio se pobjednički duh, ali i vjera u ekipu i pobjedu.
Pred igračicama Poreča sada je tjedan priprema za predstojeću domaću utakmicu sljedećeg vikenda protiv OK Marina Kaštela, trenutno drugoplasirane ekipe.

-Sigurni smo, kao što smo već naveli i u najavi utakmice sa Olimpikom da će sa svakim sljedećim tjednom i utakmicom rasti razina kvalitete igre, što može navijestiti još jednu dobru i kvalitetnu odbojkašku predstavu.
I za kraj zahvala vjernoj publici koja je u velikom broju ispunila tribine dvorane osnovne škole Finida, a posebne pohvale zaslužuje navijačka skupina „Šajete” koji su navijanjem i pjesmom  našim curama dali onaj uvijek potreban podstrek da pruže još nešto više. Nadamo se da će se ista slika ponoviti i sljedećeg vikenda u Velom Joži, napisali su iz Odbojkaškog kluba Poreč.

Poreč je nastupio u sastavu: Boras Nina, Bedart – Ghani Yaasmeen, Banko Lea, Burilo Lena, Vekić Mateja, Momić Erika, Pauletić Larisa, Ilaria Angelleli, Morgan Broke Marie, Plazinić Helena, Scoria Rebecca i Borštner Lucija.

FUNTANA: Proračun za 2020. na javnoj raspravi, građani mogu podnijeti svoje amandmane

Fotogalerija VRSARSKOG MARTINJA: Raspjevane Mendule rade najbolji brodet, a istarsku supu Slavica Faljić