in

Kosanović i Čelić iz Vege prvaci Hrvatske u jedrenju

Foto JK Vega Pula

Trećeg dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju zbog slabog vjetra nije održan niti jedan plov. Prvaci Hrvatske tako su postali prošlogodišnji osvajači srebrne medalje, Vegina posada Nadan Kosanović I Boško Čelić iz Pule. Srebro je pripalo Tinu i Valu Matulji iz lovranske Istre, a bronca Patriku Kubaski i Dinu Petešiću iz zadarskog Uskoka. 

Foto JK Vega Pula
Foto JK Vega Pula

Nadan i Boško dobili su i nagradu za osvajanje Kupa Hrvatske u 2022.godini. 
Pobjednici Otvorenog prvenstva su Nijemci Hans Peter Schwarz i Roland Kirst, koji su se na podjeli nagrada u ime svih takmičara zahvalili organizatorima i sucima na odlično organiziranom prvenstvu. Regatu je vodio Ted Weidlich, a glavni sudac bio je Franco Battistin, javili su iz Vege. 

U petak je ispred pulskog Mornara započelo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju. Jedri se u klasi Flying Dutchman – Leteći Holandez. Leteći Holandez je dvosjed koji je titulu olimpijske klase izgubio nakon Olimpijskih igara u Barceloni 1992. Zahvaljujući entuzijazmu i upornosti jedriličara pulske Vege, a najviše posadi Nadan Kosanović i Boško Čelić koji su revitalizirali ovu klasu u Puli se skupilo 23 posade iz 5 zemalja.

Foto RK Poreč

Sesvećani bolji od Porečana u 4. kolu Paket24 Premijer lige

Dom za starije i nemoćne Poreč

Poreč će dobiti još jednu solarnu elektranu