in

Sesvećani bolji od Porečana u 4. kolu Paket24 Premijer lige

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča upisali su drugi uzastopni poraz u Paket24 Premijer ligi. Nakon uvodna dva slavlja nad Osijekom i Moslavinom, uslijedili su porazi prvo od PPD Zagreba, a ovog vikenda i od Sesveta. Momčad Silvija Ivandije na domaćem terenu slavila je 30:23 (13:9).

Poreč je dobro krenuo u susret s dvije obrane Brune Ćopića, ali napad nije to popratio pa je u sedmoj minuti rezultat bio u egalu (2:2). Dvije greške u napadu Sesvete su dobro naplatile i u samo minutu pobjegle na 4:2. Razmak se održavao pa je trener Ilija Lovrinović bio primoran pozvati time-out u 14. minuti. Velikih promjena nije bilo jer su se nastavile greške u napadu, a obrana je držala koliko je mogla u sesvetskim dugim napadima. Ćopić je držao Poreč u igri sa šest obrana u poluvremenu i omogućio da Sesvete ne otiđu na više od +5, a na odmoru je bilo 13:9.

Porečani nisu nikako mogli prelomiti i ubrzati igru, a u 35. minuti Sesvete su otišle na svoju najveću prednost u utakmici (16:10). Trener Lovrinović pokušavao je s brojnim promjenama na terenu, dao priliku i mlađim igračima, ali nervoznom napadu pridružila se i popustljiva obrana. Prvo ime porečkog napada bio je Antonio Ljubić, a slijedio ga je Petar Krupić. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s +9 Sesveta (28:19) da bi do posljednjeg sučeva zvižduka Poreč to smanjio tek na 23:30.

Najefikasniji kod Poreča bio je Antonio Ljubić s pet pogodaka, jedan manje dodao je Petar Krupić, a na vratima je Bruno Ćopić upisao devet obrana. Kod Sesveta istaknuo se Patrik Hršak sa sedam golova, dok je Stipe Purić sakupio pet obrana.

“Zaslužena pobjeda Sesveta. Mislim da nije problem izgubiti utakmicu, ali na ovaj način itekako je. Izgubili smo je bez ispaljenog metka i to je najveći problem. Ostaje nam da riješimo svoje probleme i da spremni dočekamo KTC”, rekao je nakon susreta trener Ilija Lovrinović.

Najbolji strijelac Poreča, Antonio Ljubić, nadodao je: “Danas nismo bili pravi, izgubili smo utakmicu u Sesvetama, ali iz ovoga samo možemo izvući pouku, dignuti glave i pripremiti se za utakmicu koja nas očekuje sljedeći vikend.”

Paket24 Premijer liga, Liga B, 4. kolo:
MRK Sesvete – RK Poreč 30:23 (13:9)

Sesvete: Perić 1 obrana (1+0), Purić 5 obrana (5+0); Čaprić, Topić 1, N. Jelovčić 1, Raužan 5, J. Jelovčić, Dumenčić 6, Hršak 7, Šuker, Zakić 1, Gavrić 6, Zovak 1, Štrković 2, Finek, Lukačec
Isključenja: 2 minute (Zakić)
Sedmerci: 5/6

Poreč: Vladić 2 obrane (1+1), Čopić 9 obrana (9+0); Muranović 1, Krajcar 2, Car 1, Petrov, Boka, Krupić 4, Malinarich 1, Perić, Rađaković 3, Ikanović 1, Vinković 1, Bajan 2, Bošnjak 2, Ljubić 5
Isključenja: 4 minute (Krajcar 2, Ljubić 2)
Sedmerci: 3/3


Siniša Vernik

Foto Marinela Žiković

Grad Poreč raspisao natječaj za studentske stipendije

Foto JK Vega Pula

Kosanović i Čelić iz Vege prvaci Hrvatske u jedrenju