in

Košarka je pravi hit u Taru – Sve više i više djece na treninzima

Foto Košarkaški klub Tar Novigrad

Iako je prije više od tri godine sve krenulo kao svojevrsni eksperiment kako bi se utvrdilo postoji li interes najmlađe populacije za košarkom na području Tara, Vabrige i okolice, vrlo brzo je postalo jasno kako će se to pretvoriti u uspješan projekt Košarkaškog kluba Novigrad. Unatoč svim problemima i otegotnim okolnostima koje je stvorila pandemija zbog koje su dugo vremena uvjeti za rad bili otežani, broj djece na košarkaškim treninzima u dvorani OŠ Tar-Vabriga neprestano raste i trenutno ne izgleda kako će se taj trend uskoro mijenjati.

Foto Košarkaški klub Tar Novigrad
Foto Košarkaški klub Tar Novigrad

Trenutno više od 30 djece s područja Tara, Vabrige, Novigrada, Červara, Poreča, Žbandaja, Brtonigle, Buja i okolnih mjesta samo iz uzrasnih kategorija do 12 godina marljivo trenira dva puta tjedno. Povećani broj djece čak je zadao novigradskom klubu i slatke organizacijske brige, pa su treninzi u tarskoj dvorani sad organizirani u dvije odvojene grupe (do 10 i do 12 godina), a novooformljena predškolska skupina preseljena je u Novigrad.

Foto Košarkaški klub Tar Novigrad
Foto Košarkaški klub Tar Novigrad

Kako ne bi sve ostalo samo na treninzima, mladi košarkašice i košarkaši ponosno i dostojno predstavljaju boje kluba na službenim natjecanjima u organizaciji Košarkaškog saveza Istarske županije, kao i na brojnim prijateljskim utakmicama i turnirima. Ove školske godine ekipa koja trenira u Taru nastupa u županijskoj ligi za igrače do 12 godina, dok će uskoro krenuti i natjecanje u minibasket konkurenciji (uzrast do 10 godina). Košarkaški klub Novigrad također u natjecanju ima ekipu pretkadeta (do 14 godina), koja zajedno sa starijim uzrasnim skupinama trenira u Novigradu.

Foto Košarkaški klub Tar Novigrad
Foto Košarkaški klub Tar Novigrad – Trening u Taru

Ono što treneri KK Novigrad smatraju najvećim uspjehom otkako su započeli s radom u Taru jest veliki broj zadovoljne djece koji na treninge dolaze s osmijehom kao i prvog dana, ali i velik broj zadovoljnih roditelja koji su prepoznali kvalitetu u načinu rada i pristupa prema njihovoj djeci. Posebno valja istaknuti  činjenicu kako je košarkaška ekipa Tar-Vabriga već postala prepoznatljiva u istarskim košarkaškim krugovima kao ekipa koja je dala veliki doprinos razvoju ženske košarke, budući da već nekoliko godina privlači veliki broj djevojčica, čime se može pohvaliti malo koja košarkaška sredina u županiji.

Svi zainteresirani koji se žele upoznati s radom Košarkaškog kluba Novigrad mogu sve informacije i novosti promaći na službenoj web stranici (www.kknovigrad.com), ili na Facebook platformi (https://www.facebook.com/kknovigrad/).

Izvor KK Novigrad – Tar – Branko Barić

Rad Hene Crnović - Foto HDLU Istre

HDLU: Otvorenje skupne izložbe „Lipo je u Istri“ za mlade umjetnike

Foto Grad Poreč

POREČ: U petak podjela sadnica u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj”