in

POREČ: U petak podjela sadnica u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj”

Foto Grad Poreč

Zahvaljujući velikom interesu i odličnim reakcijama, Grad Poreč i ove godine sudjeluje u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“. Četvrta akcija sadnje provodi se tijekom mjeseca studenog diljem Hrvatske, a Grad Poreč obilježava je sadnjom po mjesnim odborima – plažama, parkovima, vrtićima, školama, kao i tradicionalnom podjelom besplatnih sadnica građana.

Podjela sadnica građanima na Velikom gradskom parkiralištu pod motom „Dođi po svoje drvo! Vieni a prendere il tuo albero!“ održat će se u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 9 sati. Građani će između petstotinjak komada sadnica moći izabrati stablo ili ukrasni grm raznih vrsta, veličine i oblika.

Cilj akcije je ozelenjivanje javnih zelenih površina i podizanje svijesti o važnosti i brojnim dobrobitima drveća i zelenila, stoga se pozivaju sugrađani da se pridruže i sadnjom stabla pomognu u stvaranju još ljepšeg i zelenijeg Poreča, u čijoj će hladovini uživati generacije koje tek dolaze, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Košarkaški klub Tar Novigrad

Košarka je pravi hit u Taru – Sve više i više djece na treninzima

„glasOmVITA“ projekt učilište presica snježana radetić marina radošić

POREČ: POU snimio dvije zvučne knjige za slijepe i slabovidne osobe