in

Košarka u Taru privlači velik broj djece iz brojnih mjesta koja marljivo treniraju

Foto Košarkaški klub Novigrad - Tar

Košarkaški klub Novigrad lani je obilježio pola desetljeća svog djelovanja u Taru. Ono što je u jesen 2018. krenulo kao određeni eksperiment sada je već ustaljena konstanta, što dokazuje broj od preko 20 djece s područja Tara, Vabrige, Novigrada, Červara, Poreča, Žbandaja, Brtonigle, Buja i okolnih mjesta koji marljivo treniraju dva puta tjedno u dvorani Osnovne škole Tar.

Foto Košarkaški klub Novigrad - Tar
Foto Košarkaški klub Novigrad – Tar

Da ne ostane sve na suhoparnom treniranju, proteklu godinu obilježile su brojne utakmice i druženja. Pod nazivom Tar-Vabriga ekipa je nastupila je u županijskoj ligi u kategoriji dječaka do 12 godina. Iako je ekipa bila pretežno od mlađih djevojčica i dječaka, upisana je važna pobjeda i stečeno je mnogo iskustva. Klub je posebno ponosan na činjenicu da je po prvi puta oformirana ženska ekipa koja je nastupila i ženskoj konkurenciji do 12 godina i osvojila 4. mjesto. Upisan je nastup i u minibasket konkurenciji (djevojčice i dječaci do 10 godina), čime je zaokružen dio nastupa u natjecanjima pod okriljem Košarkaškog saveza Županije istarske.

Pored ligaških nastupa, upisan je nastup i na tradicionalnom međunarodnom Božićnom turniru u Poreču, a mladi košarkaši i košarkašice posebno su se dobro zabavili na turniru povodom Sv. Nikole u Rovinju. U sklopu Turističke fešte u Taru i Sv. Pelagija u Novigradu mladi košarkaši mogli su odmjeriti snage u natjecanjima iz raznih košarkaških vještina.

Kako je ove godine ženski Eurobasket, najveća košarkaška smotra u Europi, odigran djelomično u Ljubljani, iskoristili su priliku i zajedno pogledali dvije utakmice u dvorani Stožice, što je većini članova bilo prvo iskustvo takve vrste.

Foto Košarkaški klub Novigrad - Tar
Foto Košarkaški klub Novigrad – Tar

U novoj školskoj godini košarkaši nastavljaju istim tempom. Trenira se dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom, raspoređeni u dvije skupine. Djevojčice i dječaci do 10 godina imaju trening od 17:30 do 19:00, a oni od 11 godina i stariji su od 19:00 do 20:30. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u radu i omoguće svojo djeci da upoznaju čari jednog od najljepših sportova na svijetu.
Više informacija može se pronaći i na službenoj web stranici (www.kknovigrad.com), ili na Facebook platformi (https://www.facebook.com/kknovigrad/).

e dnevnik

Važna promjena u e-Dnevniku. Evo što roditelji trebaju znati

Foto NK Žminj

NK Žminj laganim, ali sigurnim korakom ispisuje povijest