in

Kuglačice porečke Istra uvjerljivo svladale Admiral

U subotu kuglačice porečke Istre gostovale su u Zagrebu, gdje su odigrale 2. kolo prvenstvene lige RH. Domaćinke su bile igračice Admirala koje su jedna od direktnih konkurentica za sam vrh tablice. Rezultat je nakon neizvjesne borbe do samog kraja bio 2:6 za Istru.

Igra na kuglani Grmošćice u Zagrebu je uvijek izazov jer domaće igračice rijetko kome prepuste bodove. Ovog vikenda Istranke su bile razigranije, koncentriranije i odlučnije u igri. Već u prvom paru Nataša Ravnić dala im je do znanja tko će danas dirigirati rezultatom. Nataša, koja je ujedno bila i najbolja igračica utakmice, oborila je 623 čunja i pobijedila svoju protivnicu za 76 čunja. Valentina je za 17 čunja izgubila od svoje protivnice tako da je rezultat nakon prvog kruga bio 1:1 ali s 59 čunjeva u korist Istre.

U drugom krugu Maja Nanić i Katarina Zajec također igraju neriješeno 1:1, ali smanjuju čunjeve na 34. U zadnji krug ulaze Katja Oplanić i Marijana Liović koje igraju jako kvalitetno i borbeno tako da nisu dale mladim igračicama Admirala da se ponadaju pobjedi.

Katja je oborila 570, a Marijana 581 čunj.
Istra je tako ukupno oborila 3461 čunj, dok su domaće igračice oborile 3399 čunja.
Sljedećeg vikenda u Poreč dolazi ekipa Rijeke pa se kuglačice Istre nadaju se novim bodovima, saznajemo od trenerice Ružice Močibob.

Kaštelir i Motovun natječu se za nagradu Najbolja turistička sela na svijetu

vrsar stolni tenis

Istarski derbi pripao Vrsarankama