in

KUGLANJE: Velika pobjeda Porečanki u Rijeci

Foto: ŽKK Istra

Članice najbolje porečke ženske ekipe – Kuglačkog kluba Istra – ovaj sportski vikend pamtit će po velikoj pobjedi na gostovanju u Rijeci. Naime, danas su ondje svladale Mlaku sa 17 čunjeva prednosti.

ŽKK Mlaka – ŽKK Istra 3:5

-Pobjediti ekipu Mlake u Rijeci na svojoj kuglani veliki je to podvig, a pogotovo ako se zna da Mlaka od 14 odigranih utakmica ima 13 pobjeda i jedan neriješeni rezultat. Trebalo je mudro složiti ekipu i krenuti napasti takvu ekipu pogotovo što je trener Mlake obavljao taktične izmjene igračica.
Igrati s Mlakom uvijek je veliki izazov i želja za dokazivanjem, jer je danas na kuglani bilo 90 posto igračica koje nastupaju za reprezentaciju Hrvatske, komentirala je trenerica Istre Ružica Močibob.

Dodala je da su smirenost, borbenost i htijenje ovog puta bili više na strani Istre koja je imala minimalne greške.

-Utakmica je bila neizvjesna do zadnjih hitaca u trećem bloku kada se razlika u čunjevima mijenjala čas na jednu čas na drugu stranu.
U prvom bloku Valentina gubi, ali Maja pobjeđuje juniorsku svjetsku prvakinju Mirnu Bosak i rezultat je bio 1:1 s 2 čunja u plusu.
Drugi blok – Nataša pobjeđuje Milanu Pavlic, dok Katja gubi od Tihana Čavlović i tako je rezultat 2:2 ali s 19 čunja u plusu za Mlaku.
U treći krug ulazi Marijana koja nije dozvolila najboljoj hrvatskoj igračici i brončanoj sa Svjetskog prvenstva, Ani Jambrović, da se razigra već ju superiorno pobjeđuje i dovodi čunjeve u plus za Istru. Nikolina drži priključak Marijani i time su privele  utakmicu kraju rezultatom 3:5 sa 17 čunja u plusu za Istru, veli trenerica.

Mlaka 3378 : Istra 3395

Najuspješnije igračice susreta: Tihana Čavlović 616 za Mlaku, a za Istru Nataša i Marijana sa 607 srušenih čunjeva
-Čestitke idu svim igračicama Istre na požrtvovnoj igri i lavovskoj borbi, kazala je Ružica Močibob.

RUKOMET: Porečki kadeti upisali danas dvije pobjede

RUKOMET: Spačva golom razlike svladala Porečane