in

Liga prvaka: Porečani poraženi u Našicama

Foto RK Poreč

Rukometaši Poreča iz Našica se vraćaju s porazom. Moglo bi se reći i očekivano jer je Nexe bio favorit pa je po isteku vremena na semaforu stajalo 29:17 (12:11). No, unatoč rezultatu, Porečani su se dobro držali u prvih 30 minuta, a u drugom dijelu trener Ilija Lovrinović dao je priliku mladim igračima.

Krenulo je vrlo dobro za Poreč. Nakon pet minuta igre Poreč je vodio 2:0, a domaćin je do prvog gola stigao tek u sedmoj minuti. Obrane Davida Vladića i dosta grešaka Nexea, držale su istarski sastav u vodstvu, a precizan napad sredinom prvog dijela odveo je Poreč na +3 (7:4) golom Luke Vučića. Ta se razlika držala sve do 25, minute susreta kada je i Mihailo Radovanović zaredao obrane, pa je zaključno s Predragom Vejinom Nexe izravnao na 10:10. Do odlaska na odmor nije bilo velikih promjena pa je na semaforu stajalo 12:11.

Drugi dio susreta nadmoćno otvara Nexe koji je u pet minuta pobjegao na +5 (17:12). Poreču su teren morali napustiti Antonio Ljubić i Lucian Krajcar, a bez Mirka Petrova i Armana Ikanovića to je dodatno otežalo Iliji Lovrinoviću. Na terenu su priliku dobili mladi igrači koji inače ne dobivaju veliku minutažu pa se razlika u kvaliteti osjetila i na rezultatu. Na prvu dvoznamenkastu prednost Nexe stiže u 53. minuti (26:16) da bi na kraju završilo s 29:17.

Kod Poreča najefikasniji bio je Lucian Krajcar sa šest golova, a tri je dodao Tomislav Bošnjak. Na vratima je Erik Krbavčić sakupio osam obrana, a David Vladić pet. Saša Barišić Jaman s osam od osam pogodaka predvodio je Nexe, dok su vratari Radovanović-Kuzmanović obranili 16 protivničkih napada.

U trećem kolu Lige za prvaka Poreč igra protiv PPD Zagreba. Porečani će ovoga puta biti domaćini na terenu Kutije šibica, a utakmica je na rasporedu 5. ožujka s početkom u 17:30 sati.

Paket 24 Premijer liga, Liga za prvaka, 2. kolo:
Nexe – Poreč 29:17 (12:11)

Nexe: Radovanović 7 obrana (7+0), Kuzmanović 9 obrana (8+1); Bakić 2, Barišić Jaman 8, Vejin 2, Vida 3, Manci Mičević 1, Blažević, Velkavrh, Sevecer 1, Moslavac 1, Melić 3, Jaganjac 1, Kavčić 6, Markušić 1, Pribetić

Poreč: Krbavčić 8 obrana (8+0), Vladić 5 obrana (4+1); Muranović 1, Gavran, Krajcar 6, Vučić 1, Đukanović 2, Popović 1, Boka, Rađaković 1, Čipraka, Radunović 1, Moslavac, Vinković 1, Bošnjak 3, Ljubić

Siniša Vernik

ilustracija voda boca

Bez vode 28. veljače dio Vižinade

Otvorenje izložbe u foajeu kina - Foto Andi Bančić

POREČ: Otvorena izložba radova Modeliranje linijom iz likovne radionice