in

Mali novigradski stolnotenisači učili od studenata na natjecanju STEM GAMES 2019.

Cijeli ovaj tjedan, zaključno do danas, 12. svibnja, održavaju se još jedne STEM Games – međunarodno natjecanje u znanju i sportskim disciplinama koje okuplja više od tisuću studenata iz STEM područja (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics).

Većina događanja odvija se u Poreču, dok su jedan dio svojih sportskih aktivnosti studenti održali u novoj sportskoj dvorani u Novigradu. U dva dana natjecanja blizu 200 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji odmjerili su snage u sportskim disciplinama; odbojka, rukomet i stolni tenis.

Tako je Stolnoteniski klub Novigrad imao priliku ugostiti 16 muških i ženskih stolnoteniskih ekipa koje su se natjecale za naslov najboljih. Podrške i navijanja  nije nedostajalo a mladi novigradski stolnotenisači i stolnotenisačice mogli su tako iz prve ruke pratiti  sva stolnoteniska natjecanja koje su im pružile njihove nešto starije kolege.

Ovo je prva godina suradnje između STEM organizacije i STK Novigrad, a prema najavama ova suradnja će zaživjeti i nadalje. Naime svi natjecatelji pohvalili su domaćine kao i uvjete u kojima su se natjecanja odvijala pa su već najavili i mogućnost gostovanja i sljedeće godine, saznajemo od trenera Zorana Holika.

Exclusive Auto Moto Show u Rijeci od 23. do 26. svibnja

Vižinada poziva građane da ispune anketu i daju svoje mišljenje o smjernicama razvoja turizma