in

Exclusive Auto Moto Show u Rijeci od 23. do 26. svibnja

Zadnji vikend u svibnju ove godine rezerviran je za najvažnije auto moto događanje u regiji – 7. izdanje Exclusive Auto Moto Showa. I ove godine domaćin manifestacije bit će dvorana Centra Zamet u kojoj će se auto show odvijati od 23. do 26. svibnja.

Podsjetimo, piše portal Fiuman.hr, Exclusive Auto Moto Show u Rijeci je prvi puta održan još 2013. godine, iz godine u godinu rastao je i ponudom i brojem posjetitelja, te je od prije tri godine preseljen na lokaciju Centra Zamet koja se pokazala odličnim izborom jer je sajam uspio proširiti kapacitet u smjeru gospodarskih vozila koja se prikazuju na glavnom platou ispred dvorane.

Na konferenciji za medije, direktor manifestacije Siniša Grgantov iskazao je zadovoljstvo zbog izrazitog odaziva auto kuća s našeg područja.  „Posebno veseli činjenica što će posjetitelji uživati u čitavom nizu auto moto premijera, tim više što se ove godine ne održava sajam u Zagrebu, pa su ovo na jedan način i nacionalne premijere“, istaknuo je Grgantov.

Za ljubitelje limuzina odvažnog dizajna tu će biti Peugeot 508 GT, za one koji preferiraju skandinavsku eleganciju –Volvo S60, predstavljen će biti i sigurni hit u kompaktnoj klasi- Škoda Scala, zatim novi Renault Twingo koji će prvi put širokoj publici biti predstavljen baš u Rijeci, samo dva tjedna nakon salonskog predstavljanja. Za ljubitelje SUV vozila na 7. EAMS-u bit će Volkswagen T-Cross i novi Mitsubishi outlander. Također, posjetitelji će moći uživati i u Mercedesovoj A klasa limuzini, modelu koji je već polučio velik interes.

Uz stotinjak osobnih vozila bit će izloženo 50 motocikala i 30 gospodarskih vozila. Ono što je posebno interesantno, obzirom na trendove, jedan dobar dio sajma će biti posvećen elektrici, pana sajam stiže i jedan kineski proizvođač električnih vozila, čiji je vlasnik tvrtka Geely, a koja je odnedavno i vlasnik Volva. Oni su 5. proizvođač električnih vozila u svijetu i svakako će biti zanimljivo vidjeti njihovu ponudu, piše Fiuman.hr.

ULAZ NA SAJAM JE BESPLATAN.

POREČ: Tjedan botaničkih vrtova od 13. do 17. svibnja

Mali novigradski stolnotenisači učili od studenata na natjecanju STEM GAMES 2019.