in

Malonogometni turnir “4 kafića” u Vrsaru u čast Petru Šalji: Igraju mladi, manje mladi, ali i žene iz Segreta i Bišteke

Ovog se prosinca u vrsarskoj sportskoj dvorani Saline igra malonogometni turnir u nekoliko termina popularno naziva „4 kafića“. Prije dvije godine ovdašnji ugostitelji iz kafića Buba, Velum, Casanova i Ancora zajedno s veteranima Nogometnog kluba Vrsar odlučili su pokrenuti turnir memorijalnog karaktera pod nazivom „4 kafića“. Željeli su njime prisjetiti se na svoje nekadašnje članove. Turnir redovito privuče velik broj posjetitelja, ne samo s područja Poreštine.

Izvlačenje je održano prije nekoliko dana u Velumu. No, ne izvlače se natjecateljski parovi koji će međusobno odmjeriti snage, nego igrači. Kuglice s imenima izvlačili su vlasnici kafića, pa su tako složene ekipe slučajnim odabirom. Kuglice je izmiješala ni više ni manje nego miješalica koju koriste građevinari, sve kako bi se imena što više pomiješala. PRvo je kolo odigrano 4. prosinca, sljedeća kola igraju se 8. i 11. prosinca, a onda je finale 17. prosinca.

Prvi turnir posvetili su sumještaninu Stefanu Troštu, lani Slavku Pavišiću a ove je godine posvećen Petru Šalji. Iduće godine turnir će biti u znak sjećanja na Petra Pavišića. Na turniru sudjeluju veterani Nogometnog kluba Vrsar, neki bivši suigrači, te igrači koji još nisu u kategoriji veterana, ali su završili sa seniorskom karijerom.  

U miješalici su ovog puta bila imena 46 igrača, koji će od 4. do 17. prosinca kada će se igrati finale, igrati međusobno. Zadnji dan turnira dvije će najbolje ekipe biti u finalu a ostale dvije borit će se za treće mjesto. Uz veteranski turnir taj će  dan igrati i najmlađi članovi Nogometnog kluba Vrsar.

Revijalnu utakmicu odigrati će i vrsarske nogometašice. U miješalicu su tako ubacili imena 20-ak žena koje će predstavljati dvije ekipe ugostiteljskih lokala Segreto i Bišteka. U Vrsaru će 17. prosinac biti očito vrlo zainimljiv!

Foto Grad Novigrad

U Novigradu upaljena prva adventska svijeća

Bez vode 6.12. nekoliko ulica u Novigradu