in

MARČANA: Prijem za “zlatne” atletičare kluba Istra

Foto Facebook AK Istra

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško primit će u ponedjeljak, 3. kolovoza, u 10 sati atletičare AK Istra, osvajače zlatne medalje i rekordere Hrvatske u disciplini štafete 4×200 metara u dvorani, kategorije mlađi kadeti.

Prijem će se održati u općinskoj vijećnici.

AK Istra je na prošli mjesec održanom prvenstu Istre u atletici osvojio 10 zlatnih medalja, odnosno ukupno 25. Posebnu nagradu za najbolji rezultat na natjecanju prema bodovnim tablicama IAAFa osvojila je Natali Pincan (AK ISTRA) pobjedom u utrci na 400 metara za mlađe juniorke s vremenom 1:03,15 odnosno 777 bodova.

U veljači je u Zagrebu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje. Velik uspjeh za AK Istru ostvarila je štafeta mlađih kadeta na 4×200 metara koja je osvojila naslov državnih prvaka istrčavši pritom hrvatski mlađe kadetski rekord. Ovu četvorku talentiranih atletičara čine Noa Pliško, Ivan Jugovac, Karlo Kostešić i Marian Grbin, a novi rekord iznosi 1:52,11.

Uz zlato u štafeti, Noa Pliško osvojio je medalju i u pojedinačnom nastupu i to u njemu omiljenom skoku u dalj. Za brončanu medalju Noa je skočio izvrsnih 5,23m.

To su samo neki od izvanrednih rezultata ovog kluba.

NOVIGRAD: Objavljen javni poziv za predlaganje gradskih sportskih laureata

NOVIGRAD: Objavljen javni poziv za predlaganje gradskih sportskih laureata

KAŠTELIR: Turisti polako, ali sigurno stižu – Sezona bi ipak mogla pozitivno iznenaditi

KAŠTELIR: Srpanjski turistički promet na izvrsnih 92 posto, no financijski rezultati slabiji