in

KAŠTELIR: Srpanjski turistički promet na izvrsnih 92 posto, no financijski rezultati slabiji

Vile za odmor odlično popunjene

Na području Općine Kaštelir-Labinci od početka godine pa do 30. srpnja boravilo je 3.348 gostiju koji su ostvarili 30.574 noćenja, odnosno 68% od istog perioda prošle godine.

Ostvareno je u tom razdoblju 3.318 dolazaka, što je 63% od prošlogodišnjih rezultata. Najviše gostiju dolazi iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Poljske, doznajemo od Romine Sinosich, voditeljice Turističke zajednice Kaštelir-Labinci.

-Sukladno predviđanjima, od ukupnog broja ostvarenih noćenja, čak 75% je ostvareno u kućama za odmor. Pošto smo pretežito auto destinacija, što je u ovoj situaciji velika prednost, gosti tradicionalno dolaze u individualnim aranžmanima 80%.

Što se srpnja tiče, brojke su više nego zadovoljavajuće. Od početka mjeseca pa dosad bilježimo 21.864 noćenja što je čak 92% ostvarenih lanjskih noćenja, te 91% ostvarenih lanjskih dolazaka. Početna ideja da bi nas male ova sezona ipak mogla pozitivno iznenaditi, polako se ali konkretno ostvaruje.  Šteta što te dobre turističke brojke ne prate i ostvareni financijski rezultati, zaključuje Romina Sinosich.

MARČANA: Prijem za "zlatne" atletičare kluba Istra

MARČANA: Prijem za “zlatne” atletičare kluba Istra

Istarski Stožer, 16. travnja: 2 nova POZITIVNA na koronavirus

Istra ima prvog dana kolovoza 5 pozitivnih na koronu od 142 analizirana brisa s područja Buzeta i Labina