in

Martin Štihović i Simon Kajin juniorski prvaci Istre

Precizno izbijanje - Foto IBS

Martin Štihović iz Lindara u brzinskom izbijanju i Simon Kajin iz Vrha u preciznom izbijanju osvojili su naslove juniorskih prvaka Istre na županijskom prvenstvu odigranom na porečkom boćalištu na Gradskom kupalištu.

Brzinsko izbijanje - Foto IBS
Brzinsko izbijanje – Foto IBS

Šihoviću je glavni konkurent za titulu bio Filip Popović iz Montižane koji je u kvalifikacijskoj seriji ostvario najbolji rezultat od 28 pogodaka (Štihović 27), ali je Martin u finalnoj seriji ostvario 28 pogodaka dok se Filip zaustavio na 25. Brončane medalje pripale su Tinu Majcanu iz Pazina i Filipu Kajinu iz Vrha.

Mladi Simon Kajin, koji je po dobnom uzrastu još kadet, je bio najuspješniji u preciznom izbijanju ispred “srebrnog” Roka Babića iz Pazina, te “brončanih” Majcana i Filipa Kajina. 

U subotu i nedjelju, 2. i 3. srpnja 2022. će se sa središtem događanja u boćarskoj dvorani u Kozarima kraj Buzeta odigrati juniorska prvenstva Istre u disciplinama pojedinačno klasično, parovi i štafetno izbijanje. Prvenstvo u disciplini pojedinačno klasično, za prvi dio natjecanja kojeg će se koristiti i boćalište u Vrhu, se igra u subotu s početkom u 9 sati dok se početak finala očekuje oko 17.30 sati.

U nedjelju samo u Kozarima će se natjecanje u štafetama odvijati od 9 do 10.30 sati kada počinje natjecanje u parovima finale kojih se također očekuje oko 17.30 sati. (IBS)

Foto Tanja Kocijančić - Vrsar

VRSAR: Danas, 2.7., sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda

Foto Vatrogasci Poreč

Cijela Poreština gasila požar kod VIŠNJANA: Vatra progutala 8 hektara kod Cvitana