in

Maximvsi Loris Uljanić, Luka Vinkerlić i Andrea Bošnjak na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

U subotu i nedjelju u Rijeci je, u organizaciji AK Kvarner, održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke. S više od 320 natjecatelja i natjecateljica iz 40 klubova, to je drugo natjecanje po masovnosti odmah iza kadetskih imlađekadetskih prvenstava.

To je ujedno bilo i zadnje državno prvenstvo u prvom dijelu sezone jer sada slijede međunarodna natjecanja.
Najuspješnija, što se tiče broja naslova prvakinje Hrvatske, bila je kao i prije tjedan dana, Josipa Cecić s četiri naslova (200 m, 400 m i u štafetama 4×100 m i 100-200-300-400 m).

Porečki Maximvsi su prvog dana nastupili sa dvojicom natjecatelja i to u 2 discipline, na 100 metara i na 400 metara. Loris Uljanić i Luka Vinkerlić bili su fantastični i obojica popravili svoje osobne rekorde.

Loris je na 100 metara bio 2. u skupini, odmah iza državnog prvaka Luke Dubajića i ukupno je zauzeo 8. mjesto sa rezultatom 11,55.
Ove godine je konkurencija prejaka, a ostaje žal za neplasiranjem u finalnu utrku gdje je sve moguće.

Luka je bio također odličan i on je stotku “odradio” za 12,90.

Na 400 metara, također su obojica otrčali odlične utrke i znatno popravili svoje osobne rekorde.

Loris je ovoga puta bio prvi u svojoj skupini, a ukupno je zauzeo 9. mjesto istrčavši tu dionicu za 54,47.

Luka, koji je još uvijek kadet bio je također odličan i 400 metara je otrčao za 57,68, što je bolje za 4 sekunde od njegovog dosadašnjeg osobnog rekorda.

Drugog dana natjecanja, dečki su imali za otrčati samo utrku na 200 metara, a pridružila im se i Andrea Bošnjak, koja se natjecala u skoku u vis.

Loris je opet briljirao i u svojoj skupini zauzeo 1. mjesto istrčavši 200 m za 23,72, što mu je donijelo 5. mjesto u ukupnom poretku, dok je Luka istrčao istu dionicu za 25,84 i ukupno zauzeo 25, mjesto.

Andrea je rekovalescent nakon lakše ozljede leđa, pa nismo ni očekivali čuda, ali zauzela je ukupno 10, mjesto, preskočivši 150 cm.

Maximvsima slijedi kratka pauza od par dana i onda opet polako spremanje sportske forme za jesen i nova sportska dostignuća, javljaju iz Atletskog kluba Maximvs.

NOVIGRAD: Konstituirana vijeća nacionalnih manjina

POREČ: Lionsi predali dužnosti novim predsjednicima Branki Orlić, Davorki Parmać i Anamariji Muzica