in

Memorijalni turnir: Telekom Veszprem bolji od Poreča, Neka slavila protiv Fiversa

©️Tea Štokovac photo - Rukometni klub Poreč

Prvi dan Memorijalnog turnira Darko Pupovac je iza nas zajedno s prve dvije utakmice. Turnir su otvorili viceprvaci Hrvatske, Nexe, koji su uvjerljivo svladali mađarsku NEKA-u. U drugom susretu dana mađarski prvak Telekom Veszprem slavio je nad slovenskom Dobovom koja se dobro držala protiv mnogo jačeg protivnika.

U pravoj rukometnoj poslastici u Poreču Veszprem je drugog dana turnira slavio 30:19 (14:10). Unatoč porazu, rukometaši Poreča pokazali su vrlo dobru igru, a u prvom poluvremenu čak su držali i vodstvo uz tri gola Petra Krupića i dobre obrane Bune Ćopića, no iskustvo mađarskog kluba ipak je prevladalo u drugom dijelu kada su prelomili utakmicu. Ta se serija nastavila i u nastavku pogotkom Manuela Štrleka za +5. Poreč je u dva navrata uspio smanjiti na minus četiri preko Armana Ikanovića i Tomislava Bošnjaka, sli iskustvo i vidljiva razlika polako je počela dolaziti na vidljivo. Pribrojimo li još tome nove obrane mladog Miklera dobijemo dvoznamenkastu razliku u 50. minuti (27:17). Uz odlično iskustvo i dobre pokušaje naših mladih rukometaša, Veszprem je na kraju slavio 30:19.

Čak četvorica Porečana podijelili su titulu najboljeg strijelca. Petar Krupić, Matija Car, Antonio Ljubić i Arman Ikanović zabili su svaki po tri gola. Kod Veszprema najefikasniji bio je kružni napadač Andreas Nilsson sa šest pogodaka, dok su po njih četiri upisali Mikita Vailupau i Peter Lukacs.

Start je za Poreč bio sjajan. S dva uzastopna gola Antonia Ljubića postavili smo 2:0, a Veszprem je na prvi pogodak čekao sve do treće minute. Ubrzo je krenula igra pogodak za pogodak u kojem se minimalna prednost izmjenjivala između obje momčadi sve do 25. minute. Tada Krisztian Mikler, inače mlađi brat poznatog mađarskog reprezentativca Rolanda Miklera, zaključava svoja vrata i omogućava svojoj momčadi da stvori 4-0 seriju koja zaključuje rezultat na poluvremenu (14:10).

Grupa B: Telekom Veszprem – Poreč 30:19 (14:10)
Poreč: Ćopić, Vladić; Muranović, Popović 1, Krajcar 2, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 3, Malinarich, Čipraka, Ikanović 3, Bajan 2, Bošnjak 2, Jelić, Ljubić 3

Grupa A: NEKA – Fivers 32:29 (19:13)
U prvom susretu dana NEKA je stigla do prve pobjede na turniru svladavši austrijski Fivers. Mađari su otvorili sa 6:1 i tu je razliku Fivers pokušao stizati cijelu utakmicu. Do odlaska na odmor NEKA je čvrsto držala prednost, ali se ona potpuno otopila u samo deset minuta nastavka. Prvo serijom 2-0 i potom 5-0, koju je zaključio brat hrvatskog reprezentativca Ivana Martinovića, Marin Martinović na semaforu je stajalo 22:22. U igri gol za gol koncentriranije je u završnici bila NEKA koju David Marton Dely odvodi do slavlja sa svoja tri uzastopna gola.

Na pobjedničkoj strani najviše golova dao je Zsolt Krakovszki, dok je najbolji pojedinac Fiversa bio Vincent Schweiger sa sedam pogodaka.

Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Autor: Rukometni klub Poreč

©️Tea Štokovac photo

Festival istarske supe u Rovinjskom Selu - Foto Agrorovinj

Najbolju istarsku supu prave Žminjci – Na Antonji Čuvari istrijanskeh užanci osvojili sve nagrade

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

Pulska bolnica opet otvara vrata za posjete pacijentima