in

Miletić i Pavičević primili Giovannija Cernogoraza, svjetskog prvaka i najboljeg istarskog sportaša

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić i predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević upriličili su jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za Giovannija Cernogoraza povodom sjajnih sportskih rezultata koje je nedavno ostvario. Podsjetimo, Cernogoraz je koncem kolovoza na natjecanju u Baku (Azerbajdžan) postao svjetski prvak u streljačkoj disciplini trap, a u rujnu je po drugi put u karijeri, u Osijeku, osvojio naslov europskog prvaka u trapu. Sinoć je, pak, na svečanosti povodom Dana istarskog sporta, u Rovinju, proglašen najboljim sportašem u kategoriji seniora za 2022. godinu.

„Postigao si velike uspjehe i na tome ti od srca čestitam u ime Istarske županije i svoje osobno. Ponosni smo na tvoje rezultate iza kojih nesumnjivo stoji talent, ali i puno sati treninga, veliki trud i disciplina. Posebno hvalevrijedno je i što svoje vrijeme posvećuješ mladim natjecateljima te tako i njima prenosiš ljubav prema streljaštvu“, istaknuo je župan Miletić.

Čestitkama se pridružio i Pavičević u ime Sportske zajednice, istaknuvši da je Cernogoraz perjanica vrhunskog sporta, a tijekom duge karijere nema oscilacije, već kontinuirano postiže vrhunske rezultate.

„Put do vrha je težak, ali ostati na vrhu još je teže“, jednoglasno su se složili župan Miletić i predsjednik Pavičević, koji su mu zaželjeli puno uspjeha na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Cernogoraz je zahvalio na čestitkama i prijemu te se osvrnuo na svoju sportsku karijeru, treninge i kako se priprema za velika natjecanja. Prema njegovim riječima, natjecanjima pristupa smireno te sam sebi ne stvara nikakav pritisak, što smatra ključnim.

Izvor Upravni odjel župana Istarske županije

Foto TZ Poreč

Na Danima hrvatskog turizma u Istri o najnovijim trendovima i budućnosti turističke industrije

booktižin booktiga poreč

Dam-Daš u porečkoj knjižnici: Dođite na predavanje dr. Slavice Ezgete “Kako znati i kako sebi pomoći?”