in

Mlada boćarska reprezentacija osvojila tri medalje na Svjetskom prvenstvu

Foto Istarski boćarski savez

Hrvatska mlađeseniorska (do 23 god.) boćarska reprezentacija, pod vodstvom novog izbornika Dražena Puniša, dugogodišnjeg trenera Istre Poreč, osvojila je tri medalje, dvije zlatne i jednu srebrnu na Svjetskom prvenstvu održanom u francuskom Montbrisonu.

Mlađeseniorski svjetski prvaci postali su Karlo Šaban (Sveti Jakov, Jadranovo) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) u parovima, te Duje Pirić (Naklice, Omiš) u preciznom izbijanju, dok je Gašpar osvojio srebrno odličje u brzinskom izbijanju. Na prvenstvu je nastupio i Cerovljan Filip Matijašić (Zrinjevac) koji je, nažalost, zajedno sa Šabanom, plasmanom u četvrtfinale, u štafeti ostao na korak do kolajne.

U Montbrisonu je usporedo sa mlađeseniorskim održano i juniorsko (do 18 god.) SP na kojem su hrvatski reprezentativci osvojili jedno zlato i tri bronce. Juniorski svjetski prvak u preciznom izbijanju postao je Žarko Jerčinović (Drivenik, Općina Vinodolska), dok je među osvajačima odličja i Čepljan Ivan Načinović (Vargon, Rijeka) koji je u svom debitantskom nastupu na SP zajedno s Jerčinovićem osvojio broncu u parovima. Broncama su se još okitili Filip Klarić i Lovro Šipek (Sv. Jakov) u štafetnom izbijanju i Šipek u disciplini pojedinačno klasično.

Prema vrijednosti osvojenih medalja hrvatski reprezentativci su na SP-u u Montbrisonu u konkurenciji 21 zemlje zauzeli drugo mjesto iza Francuske koja je uz također tri zlata osvojila jedno srebro više.

Na SP-u za mlade je u sastavu juniorske reprezentacije Crne Gore nastupio i Gracija Stjepčević, novi član Pule, koji je osvojio čak tri medalje, zlatnu u brzinskom izbijanju, srebrnu u štafeti i brončanu u preciznom izbijanju u polufinalu kojeg ga je pobijedio Jerčinović. (IBS)

Ivan Diklić, Matija Lisec i Edi Pašić - foto IStra Terra Magica

Članovi Running Foxa Lisec, Diklić i Pašić „rasturili“ u Medulinu na Istarskoj zimskoj ligi u trčanju

Foto Rukometni klub Poreč

Porečani remizirali s Moslavinom