in

Porečani remizirali s Moslavinom

Foto Rukometni klub Poreč

U 8. kolu Paket24 Premijer lige porečki rukometaši nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz, ali se ipak kući  ne vraćaju praznih ruku. U teškoj utakmici kod uvijek neugodne Moslavine remizirali su sa 24:24( 13:13), pa u Poreč ipak donose jedan bod.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

Poreč je poveo preko Filipa Perića, ali serijom od 4 uzastopna pogotka Moslavina odlazi na 4:1, no Porečani su se malo pribrali i sustigli domaćina i do sredine prvog poluvremena igralo se u egalu. Do kraja prvog dijela Moslavci se opet odvajaju na tri, pa i četiri gola prednosti, no Porečani opet sustižu njihovu prednost i na odmor ekipe odlaze pri rezultatu 13:13.

Drugo poluvrijeme su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, no ni jedna momčad se ne uspijeva odvojiti. Imali su Porečani gol prednosti 14 sekundi prije kraja utakmice, no spretni domaćini preko Marka Mihaljevića uspijevaju postići gol i izjednačiti za krajnji rezultat 24:24.

 U redovima Poreča opet je briljirao Filip Perić sa 11 pogodaka, dok je 5 dodao Lucian Krajcar, a na golu je David Vladić obranio 9 udaraca od 22 upućena prema njegovoj mreži. Kod domaćina nepogrešiv  je bio Alen Horvat sa 6 golova, 5 je zabio Lovro Malec, a njih 4 Marko Mihaljević, na vratima je bio odličan Marin Sorić sa 16 obrana od 32 šuta na njegov gol.

Evo što je imao za reći trener Ilija Lovrinović nakon utakmice: ” Čudna utakmica,2 puta smo se vraćali u utakmicu na kraju možda mogli i pobijediti,ali mislim da je neriješeno najpošteniji rezultat. Definitivno je u našoj igri bilo previše tehničkih grešaka i fulanih zicera, moramo se sljedeći tjedan resetirati i spremiti za Osijek.”

Svoje viđenje utakmice podijelio je i vratar David Vladić: “Uzeli smo bod na vrlo teškom gostovanju u Kutini. S obzirom na kretanje rezultata moglo je biti gore, ali i bolje. Ipak sve u svemu smo zadovoljni i okrećemo se domaćinstvima sljedeća tri tjedna. Prvo na redu je Osijek i za nas jako bitna utakmica u kojoj se možemo približiti još jedan korak bliže Ligi za prvaka. Ne preostaje nam ništa drugo nego se dobro spremiti za tu utakmicu ovaj tjedan.”

Naš najbolji strijelac Filip Perić također je prokomentirao utakmicu: “Iza nas je napeta i neizvjesna utakmica koja je u konačnici završila s podjelom bodova. Danas nismo bili pravi, kroz cijelu utakmicu imali smo dosta promašenih zicera i tehničkih grešaka. Kroz agresivnu obranu uspjeli smo to nekako nadoknaditi ali na kraju nije bilo dovoljno za uzimanje cijelog plijena iz Kutine. I dalje je sve u našim rukama, idemo prema našem cilju, odnosno Ligi za prvaka.”

Slijedeća utakmica, prva od tri uzastopne u našem Velom Joži, biti će ona protiv RK Osijeka, a na rasporedu je u nedjelju 13.11. s početkom u 18:00.

Paket24 Premijer liga, Liga B 8. kolo

Moslavina: Gorčan, Sorić 16 obrana(15+1), Vidoš 1, Malec 5, Vozab 2(1+1), Kajzogaj, Čiček, Horvat 6, Lukes, Daničić, Aramić 1, Turčić 2, Mihaljević 4, Negran 1, Šušnja 2
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 1/2

Poreč: Vladić 9 obrana(8+1), Ćopić 2 obrane (2+0); Muranović, Popović, Krajcar 5, Car, Petrov, Boka, Krupić 1, Malinarich, Perić 11(7+4), Rađaković 3, Ikanović 1, Bajan, Bošnjak, Ljubić 3
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 4/5


Siniša Vernik

Foto Istarski boćarski savez

Mlada boćarska reprezentacija osvojila tri medalje na Svjetskom prvenstvu

akcija darivanja krvi

POREČ: U utorak dođite darivati krv