in

Mladi porečki rukometaši snage odmjerili s Trsatom i Zametom

Mladi rukometaši polako privode kraju regularni dio sezone, a u pretposljednjem kolu 1. HRL U17 u Umagu snage su odmjerili s Trsatom i Zametom. Protivnici su također s vrha tablice i svi se bore za što bolje pozicije i ulazak na završnicu Prvenstva Hrvatske. Iz Umaga se momčad Poreča vratila tek s bodom nakon remija s Trsatom, dok je poražena od Zameta. Time su igrači Matije Rađakovića zasjeli na četvrto mjesto tablice s 24 osvojena boda.

U prvoj utakmici dana Poreč je remizirao s Trsatom (19:19) nakon uzbudljive borbe. U sam susret obje su momčadi ušle podjednako pa se to i pokazivalo na rezultatu, tek je Trsat imao minimalnu prednost. Do prvog većeg preokreta dolazi nakon 15. minute utakmice kada je Trsat povezao četiri napada i poveo s 11:7. Do kraja poluvremena porečki zaostatak uspjeli su smanjiti Arian Lugar, Luka Malinarich i Petar Brkić pa se tako na odmor otišlo pri 10:12. Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru Poreča i obrana je s golmanom puno bolje proradila. Do izjednačenja stižemo u 33. minuti kada Kristijan Popović zabija za 14:14. U nadolazećim minutama Leo Bažon skida dvije lopte, a u napadu Lugar i Malinarich u duetu odvode Poreč na +3 (18:15). U posljednjih deset minuta susreta Poreč nije uspio održati tu stečenu prednost pa je tako od vodstva Poreča 19:17 Trsat stigao na 19:19 u 46. minuti. Iako je bilo pokušaja, do kraja nismo više vidjeli niti jedan gol.

Arian Lugar i Luka Malinarich zabili su svaki po pet pogodaka, jedan manje dodali su Kristijan Popović i Petar Brkić, dok je jedan upisao Tin Kolar.

Utakmica protiv Zameta krenula je dobro, ali nije tako i završila. Na samom startu Poreč je poveo 5:2 i izgledao dobro posložen, ali nakon desete minute Zamet pojačava tempo, vratar skida par zicera Poreča te protivnici prvo poravnavaju na 6:6, a nedugo zatim i prelaze u vodstvo. Poreču se dogodila velika crna rupa bez pogodaka koja je trajala punih 13. minuta, a započela je i bila prekinuta golovima Ariana Lugara. Na odmor su igrači Matije Rađakovića otišli u minusu od pet pogodaka (9:14). Gotovo jednako igralo se prvih deset minuta nastavka, a onda napokon Poreč ubrzava tempo i preko Kristijana Popovića, Luke Malinaricha i Lugara smanjuje na 19:21. Bilo je prilike i za dodatno smanjiti, možda čak i uloviti protivnika, ali obrana nije bila na željenoj razini. Na kraju se Zamet ponovno odvojio i završio utakmicu s istih +5 kao što je bilo i na poluvremenu. (24:29).

U redovima Poreča s 14 pogodaka najbolji je bio već spomenuti Arian Lugar, šest je upisao Kristijan Popović, dva Matteo Knapić, a po jedan su imali Luka Malinarich i Valentino Korpar.

Rukometni klub Poreč

NOVIGRAD: Žena i muškarac ukrali alkohol iz trgovine

Zaklada Istra

Aktivni u zajednici kreću s provedbom društvenih programa na području 5 županija