in

Na čelu istarskog Konjičkog saveza Andrea Faggian iz Pule i Dorijan Mihelić iz Poreča

Foto Konjički savez Istarske županije

Konjički savez Istarske županije 27. listopada održao je redovnu i izbornu skupštinu u prostorijama Multimedijalnog centra Općine Barban. Na Skupštini je izabrano novo vodstvo Udruge: predsjednica Andrea Faggian, dopredsjednik Dorijan Mihelić i tajnica Rafaela Kranjac Zupičić.
Na skupštini je iznesen plan Konjičkih manifestacija koje će se održati u Istri pod organizacijom Konjičkog saveza Istrske županije za 2024. godinu.
Ljubitelje konjičkog sporta očekuje šest kola Istra kupa u preponskom jahanju te Županijsko natjecanje, šest kola Istra kupa u daljinskom jahanju te dva kola Croatia Cupa. U dresurnom jahanju planirana je organizacija tri turnira Istra kupa.
Cilj KSIŽ je promicanje, razvitak i unapređenje konjičkog sporta na području Istarske županije te pružanje prilike mladim perspektivnim jahačima da se natječu na domaćem terenu.
Jahači koji su iznikli iz domaćih istarskih klubova već sada se natječu na europskim i svjetskim natjecanjima najvećeg ranga u konjičkom sportu, javlja tajnik Zoran Uravić iz Konjičkog kluba Istra.

Foto Policijska uprava istarska

UMAG: Policija spasila 59-godišnjeg kitesurfera. Plutao po velikim valovima daleko od obale

Foto Policijska uprava zadarska

POREČ: Vozačica i vozač uhićeni, jer su vozili pijani. Dobili velike novčane kazne