in

Nakon 3 poraza porečke odbojkašice protiv Splićanki traže opstanak u Superligi

Nakon tri poraza u nizu za odbojkašice Poreča slijedi buran nastavak prvenstva. Ove nedjelje započinje drugi dio prvenstva u kojem naše djevojke nastavljaju natjecanje u „ligi za opstanak”.

U goste dolazi ekipa OK Split, što budi nadu da se može prekinuti niz od tri uzastopna poraza od kojih su dva bila od direktnih protivnica u borbi za opstanak (OK Olimpik i ŽOK Osijek), čime je izgubljena mogućnost „ležernog” ulaska u završnicu prvenstva.
Trenutno stanje na tablici daje veliku prednost ekipama ŽOK Osijek i OK Brda koje su osvojile  11 bodova (ŽOK Osijek), odnosno 7 bodova (OK Brda) više, dok su ekipe OK Split 2 boda i OK Olimpika 1 bod iza Porečanki. Porečanke prve dvije utakmice igraju s prvim pratiocima ekipama Splita u Poreču i Olimpika u Zagrebu. U slučaju pobjeda riješile bi se dileme oko opstanka u Superligi.
Nedjeljna utakmica bit će pravi test mogućnosti za Porečanke. Nema više Bedart i Morgan, američkih igračica koje su donosile prevagu.

Ekipa se pojačala povratkom Marine Ćorić, Nike Levak, a možda slijedi i povratak Rudy Renko Ilić nakon tri mjeseca pauze zbog ozljede. Nažalost, zbog lakše ozljede nedostaje Mateja Vekić. To je samo veći motiv za bolju igru i angažman mladih igračica u prvom redu Pauletić, Scorie, Momić i Banko da bi se izborile potrebne pobjede u predstojećim utakmicama.

-Važnost utakmice je velika, pobjeda je nužna i jednoj i drugoj ekipi, nadamo se da će pobjeda ostati u Velom Joži. Igra se u nedjelju u 18 sati. Odbojkašice vas zovu da ih dođete podržati i navijanjem pomoći ka putu do važnih bodova, poručili su iz Odbojkaškog kluba Poreč.

Brojni radovi u srcu Poreča – obnavljaju se riva, zvonik, zgrade…

Učenice porečke Mate Balote županijske prvakinje u odbojci!