in

NK FUNTANA osvojila naslov doprvaka Istre – Trener Dorčić: Igra u finalu bila je tek san

Trener Vjekoslav Dorčić - Foto SempreQui Streams

Nogometni klub Funtana sjajno je završio ovu sezonu s titulom doprvaka, osvojenu ovog tjedna u finalu Kupa Istre na pulskom stadionu Aldo Drosina. Bolji je bio porečki NK Jadran s rezultatom 3:1, ali Funtanjani su odigrali izvrsnu utakmicu i dobrano namučili svoje protivnike. Večeras Funtana igra zadnje kolo protiv NK Istre iz Tara.

O sezoni, igračima i rezultatima porazgovarali smo s trenerom Vjekoslavom Dorčićem koji je od prvog trenutka odlično „kliknuo“ s Funtanjanima. Dorčić je iz mjesta Radmani kod Poreča. Kao trener je počeo s djecom u Višnjanu, to je nastavio u porečkom Jadranu, a zadnje dvije godine vodi seniore u Funtani. Rezultati su na zavidnoj razini.

Pitali smo ga da nam nešto kaže o sebi – koliko je dugo trener, koju licencu ima i zašto je odabrao baš Funtanu.

Trener sam od 2017. i imam UEFA B licencu. U Funtanu sam došao prije sezonu i pol na poziv Igora Žikovica. Znajuci njegovu veličinu u nogometu jednostavno taj poziv nisam mogao odbiti. Znao sam da me čeka ogroman posao i da neće biti lako. No, to sam povjerenje morao opravdati.

Kakva je situacija u NK Funtani? Imate jednu od najmlađih ekipa u ligi, a ova vam je godina fenomenalna.

U NK Funtani situacija je više nego dobra. Sve pohvale cijeloj upravi, jer oni su ti koji su to omogućili, ali i trenerima i igračima. O svlačionici ne treba trošiti riječi, jer puno veći klubovi mogli bi se po tom pitanju posramiti. Od terena, opreme što radne što svečane, potom rekvizita, lopti… Sve je u najboljem redu.

Ekipa je mlada, sklona oscilacijama, što je i normalno. No, na naši sreću imali smo ih jako malo. Igrali smo lijepi nogomet i to me jako veseli. Stvorilo se i prijateljstvo medu igračima, a to nam je bio i jedan od ciljeva.

Kakav je Vaš odnos s Upravom kluba?

-S upravom imam vise nego dobar odnos. Dečki se trude da Funtana bude bolja iz dana u dan. I jedna jako važna stvar – nisu nam radili ni najmanji pritisak oko rezultata i igre, što je meni i mom pomoćniku Ivanu Palinkašu dosta olakšalo rad.

Vaš osvrt na Finale Kupa Istre.

Finale kupa je nagrada za sve nas: igrače, upravu, trenere i sve navijače. Išli smo utakmicu po utakmicu. Svaku smo odigrali kao da nam je zadnja i korak po korak došli do finala. Iskreno – na početku finale nismo ni mogli zamisliti, a sada smo doprvaci. Sve pohvale mojim igračima na tako lijepom uspjehu.

Kako je protekla 1. ŽNL liga?

Prvenstvo smo isto solidno odradili. Mislim da smo mogli i koji bod više skupiti. Veseli me to da su dečki odigrali korektno. Svjedočili smo dosta dobroj igri cijele ekipe i na tom im čestitam.

Koji su vam planovi za iduću sezonu s klubom i igračkim kadrom?

Sljedeću sezonu volio bih da se dobro pripremimo i da nastavimo tu gdje smo stali. Za igrački kadar još se ništa ne zna, radimo na dovođenju nekoliko mlađih igrača koji bi popunili širinu naše ekipe. Nadam se da ćemo i iduću godinu imati ovako uspješnu sezonu.

Foto TZ Vrsar

Vikend u Vrsaru uz Casanova Tour i plesnu večer

Plakat inicijative za očuvanje Jadranskog mora - Foto TZ Novigrad

ZA SPAS JADRANA: Enrico Penini u subotu kreće iz Novigrada do talijanske obale veslajući