in

NK JADRAN POREČ – Nogometni kampus: Ulaganje u djecu i sport nije “nepotrebna investicija”

Prenosimo priopćenje Nogometnog kluba Jadran vezano za izgradnju nogometnog kampusa na porečkoj Žatiki.

Posljednjih je dana nekoliko puta u raznim medijima od strane jednog od kandidata za gradonačelnika Poreča projekt izgradnje nogometnog kampusa u Poreču nazvan „potpuno nepotrebnom investicijom”.

Sportski djelatnici i članovi NK Jadrana kao i gotovo 300 polaznika naše Škole nogometa nikako se s time ne mogu složiti. Smatramo kako je omladinski pogon svakog sportskog kolektiva pa tako i našeg kluba nešto najvrjednije što se može imati, a ulaganje u mlade sportaše se kasnije, uz sustavan i predan rad, višestruko vraća u raznim oblicima kako klubu tako i društvu u cjelini.

Kroz Školu nogometa NK Jadran prošle su brojne generacije Porečana te su kroz treninge, igru i zdravi sportski razvoj naučili biti timski igrači koji su Poreč predstavljali u najboljem svjetlu gdje god se pojavili. Brojem djece polaznika naše Škole nogometa prerasli smo postojeće infrastrukturne kapacitete i želja nam je, kao gradskom klubu, osigurati najkvalitetnije uvjete svoj djeci koja se žele baviti nogometom u našem gradu.

Naglašavamo da su za normalan rad svih klupskih uzrasta potrebna najmanje 2 nogometna terena, kako bi svi članovi mogli imati adekvatne uvjete za rad i pravilan sportski razvoj. Prva faza izgradnje nogometnog kampusa u kojoj je previđen teren sa umjetnom travom, kao zamjena za staro nogometno igralište „Kod silosa”, svakako će nam omogućiti daljnji organizacijski i infrastrukturni napredak kluba posebno u dijelu rada s najmlađima.

Posebno smo sretni i ponosni na činjenicu da je naš rad u Školi nogometa prepoznat i da interes za pohađanjem naše Škole nogometa raste iz godine u godinu što je posebno važno u vrijeme suočavanja s općim problemom smanjene fizičke aktivnosti kod djece. Drago nam je da Grad Poreč prepoznaje naš kvalitetan rad s djecom te da će se s izgradnjom nogometnog kampusa uskoro započeti.

Nadamo se da je izgradnja novog nogometnog igrališta tek prva faza u jačanju nogometne infrastrukture u našem gradu te da će se ulaganja u sport i naše najmlađe i dalje nastaviti jer smo mišljenja da ulaganje u sport i razvoj djece nikad i nikako ne može biti „potpuno nepotrebna investicija”.

POREČ: Lionski organiziraju akciju za kupnju CTG uređaja

dvorana žatika poreč

POREČ: Važna obavijest o cijepljenju u Žatiki i Domu zdravlja