in

NK Jadran velikom pobjedom otvorio novo prvenstvo

U nogometu nema puno ljepših osjećaja od pogotka i pobjede u posljednjim trenucima utakmice, a pobjeda je još slađa ako stigne nakon preokreta rezultata. Upravo na taj način su nogometaši Jadrana ušli u novo prvenstvo 3.HNL Zapad u derbi susretu sa NK Grobničanom, te pogocima Sumića i Perkovića poništili početno vodstvo domaćina. 
Domaćini su bolje otvorili susret, dominirali u prvom poluvremenu, ali je trener Porečana Dalibor Šuran “pogurao” svoju ekipu prema pobjedi sa promjenom sustava igre i uvođenjem igrača koji su asistencijom (Vlizlo) i pogotkom (Perković) odnijeli sva 3 boda u Poreč.
Trener Dalibor Šuran nam je prenio dojmove sa utakmice: Svakog trenera veseli kada njegova momčad preokrene rezultat, osobito kad se radi o derbi susretu protiv ekipe koja je jasno istaknula svoje ambicije u novoj sezoni. To znači da smo i fizički i psihološki spremni za sve što nas čeka u novom prvenstvu. Prvo poluvrijeme nismo dobro izgledali, ali smo u drugom okrenuli sve na svoj mlin. Iz tabora protivnika su pokušali za poraz okriviti suce, isticali da smo imali zaštitu koju su samo oni vidjeli, a drago mi je da su snimke potvrdile da je naša pobjeda čista i zaslužena. Mi nastavljamo dalje, već u subotu nas čeka još jedna derbi utakmica protiv NK Krka, momčadi koja se vjerojatno najviše pojačala u ovoj sezoni i biti će jedan od pretendenata za vrh. Nadamo se da će nas u prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici podržati veliki broj naših navijača i najvjernijih Šajeta. 

Novi derbi susret 3.HNL Zapad na rasporedu je u subotu u 17:00 na stadionu Veli Jože. 


GROBNIČAN – JADRAN-POREČ 1:2Igralište Mavrinci. Gledatelja 200Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)Strijelci: 1:0 Prtenjača (26), 1:1 Sumić (70), 1:2 Perković (90+4)Žuti kartoni: Brdar, Srok, Golić (Grobničan), Abramović, Bernobić (Jadran-Poreč)GROBNIČAN: Curać, Golić, Miculinić, Brdar, Pilčić, Matković (87 Babić), Brekalo (64 Malkić), Gundić, Batarelo, Prtenjača (74 Blašković), Babić (74 Tešić)JADRAN-POREČ: Pavlić, Ilić, Al Tharwan, Lepinjica, Ivetić (90+2 Leko), Sumić, Marinković (46 Vlizlo), Abramović, Ereiz, Terlević (66 Perković), Bernobić

POREČ: Bespovratnim EU sredstvima Usluga nabavila novo vozilo

POREČ: Paula Lončarević, Jakov Igrec i Niko Balenta državni prvaci